Växthusbutiken på internet

Växthusbutiken glashusen.se drivs av Jakob Svensson och här kan man köpa växthus av alla de slag. Det finns traditionella fyrkantiga växthus men även sexkantiga lusthus, väggväxthus, och till och med t-formade växthus. De flesta växthus finns i olika storlekar. De flesta villaägare väljer ett växthus mellan 6 – 14 kvadratmeter, men väggväxthusen kan naturligtvis vara ännu mindre. Det finns t.ex. modell Ida som man kan ställa upp på sin balkong och som bara tar 0,9 kvadratmeter utrymme.

Många tycker det är praktiskt att få växthuset levererat hem till villatomten istället för att behöva köra själv med släpkärra till bygghandeln. Många klagar också över att de inte får någon hjälp om de kör fast vid monteringen när de köper i bygghandeln och personalen har ofta inte koll på växthusmodellerna.

På glashusen.se satsar man på kvalitet. Man kan välja härdat glas i sidorna som är mångdubbelt starkare än vanligt fönsterglas som många växthus har eller så kan man välja polykarbonat som är upp till 10 mm tjock som ger bra stadga och isolering.

När man väl har satsat på ett växthus är det en bra ide att även lägga lite pengar på tillbehören som underlättar odlandet. Automatiska fönsteröppnare öppnar fönstren automatiskt vid en viss temperatur och är väl värda att köpa. Den som är riktigt bekväm kan också köpa till automatisk bevattning. En frostvakt kan också vara bra att ha eftersom ifall man håller frosten borta de första frostnätterna kan man förlänga odlingssäsongen flera veckor eftersom det ofta dröjer innan det blir kallt igen efter den första köldknäppen. Visserligen kan man inte helt ha koll på vädrets makter, men med hygrometer som mäter luftfuktighet och termometer så går det lättare att hålla koll. Det är också bra att kolla av väderprognosen för att se vad det väntas för väder. Speciellt om man åker bort några dagar. Kanske kan man be någon granne eller släkting kolla till växterna om man är orolig.

När växthuset väl är monterat är det bara att börja välja vad man ska odla. Tomater, gurka, paprika och vindruvor är favoriter men det gåräven att odla meloner och physalis. Man kan naturligtvis även använda sitt växthus som ett extra uterum där man kan sitta och äta eller dricka en kopp kaffe.