Google Glasses Releasedatum Sverige?

glass

Google Glass är en augmented-reality headset skapat av sökmotorjätten för att arbeta med din Android smartphone eller iPhone via Bluetooth . Det är röststyrd och kan användas med hjälp av kontrollerna på sidan av enheten. Inledningsvis ett lab – baserat projekt. Glass var utformad som ett sätt för användare att alltid vara ansluten till Internet även när de går omkring.
För att göra detta kom de upp med idén om en helt integrerad augmented-reality headset som skulle låta dig ”multitaska” utan att hindra promenader eller rörelse .

Det är ännu inte klart om Google Glass kör Android eller sin egen unika Android – baserade operativsystem , men vad vi vet att det kan göra är att ge dig Google Maps direktioner, ladda upp YouTube filmer och även läsa och skicka texter med hjälp av röststyrning.

Röstanvändning genom ett styrprogram kommer gör att du kan prata med Google Glass nästan som om det var att prata med en person. Styrprogramet kommer att känna igen ett stort antal kommandon och önskemål.

xl_Project_Glass_lifestyle

Senast Glass fick sin första stora rival i form av Recon Instruments Jet headset som faktiskt lanserades på Google I / O 2013 där utvecklarna hade samlats för att ta reda på mer om Googles digitala ekosystemet. Google Glass har orsakat uppståndelse i USA där det redan förbjudits under körning i ett antal stater. Aktivister i Storbritannien har också uttalat sig om frågor kring integritet. Att ha en kamera som ”alltid på” gör att Google bryter mot vissa lagar.

Google Glas är i huvudsak en metallram med hårdvaran ansluten till den högra sidan. Trots storleken på glaset (okularet) och kontrollen väger hela enheten bara 42g. Google Glass har Bluetooth och WiFi. Det finns ingen bekräftelse dock att det kommer att bli en Google Glass 3G, istället tror man att headsetet ska använda data via din smartphone.

Det kommer också med GPS för att underlätta plats spårning. Glass kommer att ha sport touch-kontroller på själva enheten när man inte vill använda mikrofonens röststyrning.
Google Glass har en 5MP kamera, den demonstrerades först när Googles Sergey Brin presenterade glas via en Google Hangout mellan sig själv och fallskärmshoppare som också använder Glass headset.


style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-4375381678120156″
data-ad-slot=”9128345888″>

Glass Kameran kan spela in video upp till 720p och sedan dela det med antingen YouTube eller kontakter via Google+ Hangouts. Även om vi vet att skärmen på glass kan visa fullständiga färgbilder, kartor och grundläggande information finns inga ord om en den faktiska upplösning på skärmen.

glass2

Googles egna ord är att det är en HD- kapabel skärm som kommer att återskapa en bild till motsvarande storlek på 25 – inches. ”while that’s nothing on the Sony 3D Personal Viewer it’s certainly impressive given its size.”

Google Glass har en officiell prislapp på $ 1,500 ( £ 992 ) , detta var satt till vinnarna som kommer att kunna få Google Glass innan releasedatumet.

Man tror att en full version som är redo för konsumenterna kommer att finnas tillgänglig sent 2013 eller 2014 till ett kraftigt reducerad pris så det kan konkurrera med de smarta klockor som enligt uppgift är klara för release senare i år .

För närvarande Glass har släppts i en ”Explorer” version, som har byggts till vinnarna och utvecklare som gör det möjligt för dem att arbeta på att bygga appar. Appar kommer finnas redo vid releasen av Google Glass.

Det är då trott att en mycket billigare version av Google Glass kommer att bli tillgängliga med ett beräknat releasedatum för slutet av 2013 eller början av 2014.

google-glass-wallpaper-hd