Back to college: skaffa dig studiestil!

Studiestarten 2013 präglas av 90-tals-modet. Vi hittar old school-sneakers, mjuka collegetröjor och studenterna bär väskor i backpack-stil. Glöm inte den speciella amerikanska collegejackan att införskaffa med ilfart! Vi tar efter Cara Delevingne som nog är årets It-girl och som har anammat den verkliga campusstilen à la US!.

Supra grundades 2006 och är nu känt över hela världen tack vare sin revolutionerande design som kombinerar starka och ljusa färger med tekniska grundämnen. Skor som tillverkas i skateboardkulturens södra Kalifornien där det kända varumärket med kronan ständigt hittar sin inspiration. Supras modeller är till för att utöva skateboard och hyllas nu av de bästa i disciplinen som Antwuan Dixon, Erik Ellington eller Jim Greco. .

Gympaskorna Springcourt uppfanns 1936 och blev snabbt stjärnan på tennisbanorna. En liten tygsko av bomull med sula av vulkaniserat gummi som efter några år försågs med en sula som gynnade ventilationen och som har 4 hål. Det var så sent som på 60-talet som tennisskorna Springcourt blev berömda bland den stora allmänheten. Skorna bars av John Lennon och av Serge Gainsbourg och symboliserade 1968 barrikader, revolt och ändring.

År 1890 tillverkar Joseph William Foster de första gymnastikskorna. 70 år senare beslutar grundarens son att officiellt döpa varumärket efter en sydafrikansk antilop: Reebok. Märket som helt inriktat sig mot sport slutar inte att förnya sig. År 1982 lanserar man den första gymnastikskon exklusivt för kvinnor som bär namnet Freestyle… Märket som idag är synonymt med kvalitet och prestanda breddar sitt originella sortiment och tillämpar tekniker i stilens tjänst. Reebok står stadigare än någonsin på prispallen för bästa gympaskorna!

Med mer än 100 års erfarenhet bakom sig fortsätter Converse att vinna nya anhängare! Företaget grundades 1917 och riktade sig först till basketspelare och blev känt tack vare NBA-spelaren Chuck Taylor. Den mest kända old school-skon blev snabbt en bästsäljare. Den mytiskt legendariska, tidlösa och ändå högst moderna Chuck Taylor All Star-modellen är ett måste. Med högt eller lågt skaft, i textil eller skinn, traditionell eller fantasy collector-modell: det finns en för varje Converse-älskare. För de mest fanatiska erbjuder Converse en kollektion väskor i en ren street-stil. Allt för att komplettera sitt urval trendiga sneakers, samt för att ge en avslappnad men supersnygg stil!

New Balance var ifrån början tillverkare av ortopediska sulor i början av 1900-talet och lanserade 1961 de första löparskorna som finns i flera bredder och som bär namnet Trackster. Denna sko var en riktig revolution i löpningsvärlden och ställde märket på en referensnivå inom sportmiljön. New Balance är kända för sina produkters prestation och kvalitet och fortsätter fortfarande idag att föreslå tekniska och innoverande gympaskor.

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och herrskor från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland…) och fler än 30 000 olika modeller: sneaekers, stövlar, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps…
Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).