Pojkflickstrenden – bli en Tomboy!


Släng ut de blommiga klänningarna, de höga klackarna och alla feminina väskor! I höst är det den maskulina trenden som gäller. Vi inspireras av allt som tillhör männens värld och bär brogueskor, boots och stövlar med låg klack för en androgyn look! Varför inte kombinera med några kvinnliga smycken och en snygg make up? Kändisarna vet hur man ska se ut i höst och det är bara att hänga på trenden!

Clarks startades av två bröder på 1800-talet och vid starten var det fårskinnstofflor som tillverkades. Välbefinnande blev ledordet för produktionen som utvecklades till att infatta andra typer av skor. Idag ger oss märket Clarks alltifrån chica stadsskor till väskor och plånböcker. Stilen brukar vara stilren och sober och märket ger oss genuina modeller som är tidlösa och därmed alltid moderna.

.

Vagabond skapades ursprungligen i Portugal i slutet av 60-talet. Märket tillverkade från början herrskor av god kvalitet och har utvecklat sina kollektioner och ger oss nu även damskor. Vagabond är numera beläget i Sverige och producerar mer än 2 miljoner par skor om året samt väskor och mindre läderartiklar till marknader i 25 länder.

Dr Martens är ett legendariskt skomärke som tillverkar sköna och hållbara skor som har gjort stor succé runt hela världen. Modellerna blev först kända i den engelska subkulturen och började användas av musikartister speciellt i rock- och punkvärlden. Märket är nu 50 på år gammalt och fortfarande lika inne och är en ikon inom grunge-stilen.

TUK är mer än bara ett par skor och kan kallas en ikon för alla punkare med självaktning! För vem har inte haft sin egen creepers-period? Modellerna som blev populära på 50-talet när Teddy Boys var populära och Rockabilly spelades på alla kanaler är Riktmärket med stort R för alla rebeller! En rejält tilltagen sula för bättre sikt på konserterna och extravaganta mönster och detta nästan 60 år efter start revolutionerar creepers alltjämt modet. Trots att de dammats av och uppdaterats av TUK har de aldrig förlorat sin excentriska touch.

Betty London är skor som passar alla kvinnor. Till dem som drömmer om att vara förförerska. Till stadskvinnor som gör livet till ett sprakande äventyr. Till de djärva kvinnorna som bara har ett ord i munnen och en enda skostil: glamour varje dag. Till alla dessa kvinnor, men även de andra, så erbjuder Betty London en kollektion skor tillhörande dagens tendens samtidigt som de alltid är tillgängliga.

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och herrskor i olika stil från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland…) och fler än 30 000 olika modeller: sneaekers, stövlar, stövletter och boots, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps…
Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).