Va’ kul att det regnar – på med gummistövlarna!

Höst betyder regnväder och ett råd för att inte bli deprimerad när regnet öser ner är att noga välja sina gummistövlar! Höstkollektionerna ger oss ett rikligt urval av modeller. Vi hittar färgstarka eller blommönstrade stövlar liksom de som har fantasifulla mönster och som syns extra mycket. Den klassiska gummistöveln håller på att bli en riktig modestövel!

Det var länge sedan som gummistöveln förpassades för våra trädgårdsarbeten och andra arbeten i leriga marker. Hos BeOnly blir det en modeaccessoar tack vare lekfulla tryck och diskreta och tidlösa linjer. Ett enda nyckelord: gör att alla stadsbor kan glida över gatan under alla omständigheter, men alltid med stil. En lyckad vadslagning!

Hunter
symboliserar en kvalitetstradition sedan över 150 år. Stövlarna av naturgummi Hunter tillverkades för att motstå svåra terränger och oförutsedda klimat i Skottland. Hunter förenar moderna tekniker med sin traditionella know-how och säkrar sitt rykte ifråga om prestanda, varaktighet och komfort. Hunter förför en allt större kundkrets: från naturälskare till stadsbor som är fantaster på stil. Hunter kan identifieras över hela världen och återspeglar en livsstil som tolkas i var och en av deras produkter som alltid tillverkats med samma omsorg om detaljer. Ett ypperligt märke. Hunter har nöjet att vara den officiella leverantören till Hertigen av Edinburgh sedan 1977 och till Drottningen av England sedan 1986.

I början var de en udda kombination: den tyske doktor Klaus Maertens med sitt garage fullt av uppfinningar och familjen Griggs som var brittisk industriidkare från Northampton-regionen. Tillsammans skapade de skor som var praktisk och robust med klassiska linjer monterad på den allra första sulan med luftkuddar. Arbetsskonen döptes till 1460 och blev en succé så snart serietillverkning blev verklighet den 1 april 1960 och upplever då en revolution. Utan att varken finansiera eller bromsa spridningen av sina produkter kunde Dr. Martens bara stå och se på hur de anglosaxiska subkulturerna adopterade varumärket. Med åren blev Dr. Martens ett varumärke att samlas bakom, ett sätt att uttrycka sig på och det blev en ikon på ett antal musikscener. Modevärlden som alltid fascinerats av autenticitet lade också beslag på fenomenet. Mer än 50 år efter dess tillkomst har märket aldrig varit mer levande och relevant, som ett ankare runt vilket flera generationer skildras

Det är genom att gräva i arméers lager över hela världen som de två bröderna Bensimon
lyckas fylla deras butik ”Surplus Bensimon” och ramlar över en stor mängd vita sneakers. Det är så idéen om att måla dem färgglatt föds. Bensimon anlände till Frankrike under 80-talet tack vare en omläggning av ett militärt överskottslager och blev en otrolig succé från starten. Med en ny look av regnbågsfärger, har dessa enormt bekväma och anpassningsbara tennisskor en tidlös och ändrande design likt en kameleont som gör att alla kan bära dem oberoende av sin stil. Idag har tennisskorna Bensimon verkligen blivit ett måste och des kollektioner har utökats till kläder, väskor och accessoarer, allt med grundfärger (där svart inte har någon plats) eller ljusa färger, utöver modet men aktuella och i en sann anda.

Att låta människan leva i harmoni med naturen: Detta är Aigles första ambition. Företaget lanserades i Frankrike 1853 och har utvecklat ett know-how för att erbjuda funktionella, effektiva och varaktiga produkter för alla passionerade av utomhusaktiviteter. Vandring, utförsåkning, ridning, vattensport – Aigle investerar i flera sporter och utvecklar tekniska produkter som svarar på varje behov. Bland globetrotter-stövlar och skor för stadsäventyraren, har märket även skapat den kända regnstöveln i gummi som ett ofrånkomligt modetillbehör. Att bära en Aigle-modell är att hänge sig åt känslan som väcks under ett ögonblick i en naturmiljö, det är att bevara energikällorna genom att ha ett ansvarigt uppförande, det är att öppna sig mot världen och låta sig förföras av landskapens skönhet..

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och herrskor från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland…) och fler än 30 000 olika modeller: sneaekers, stövlar, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps…
Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).