Sportig och chic – en skön trend att följa!

Klara, färdiga, gå! Denna höst är det chica sportswear-artiklar som gäller. Vi gillar sneakers med kilklack eller i vintage-stil tillsammans med en feminin dunjacka. Skotillverkarna har förstått att trendiga skor ska också vara sköna på foten, vilket vi är tacksamma för. Varför inte skaffa looken som kallas ”urban chic” och som tillåter dig att vara moderiktig och feminin – utan skavsår och ont i fötterna!

Det är inte bara de vanliga sportskomärkena som Nike och adidas som följer trenden, utan också våra mer feminina märken.

De supertrendiga och legendariska skateskorna DC Shoes placerar sig mitt mellan begreppen extremsport och modevåg. Denna säsong tittar man bakåt på bassortimentet och omarbetar stil och tekniker för modeller som inte har passerat oförmärkta. På skateparken eller på stan, för en streetwearlook väljer man DC Shoes! Efter att ha erbjudit ett brett urval prestationsfulla skor så kommer de denna säsong med vackra väskor, ryggsäckar och bags. Som deras skateshoes så uppmärksammas DC Shoes väskor i streetwear-genren!

År 1972 grundades Nike och bara ett år senare var varumärket en oundviklig konkurrent bland sportskotillverkarna. Med ”Waffle”, som kom år 1973, lanserade nämligen varumärket den första gymnastikskon med stötdämpande sula och chockreducerande egenskaper. En riktig liten revolution som placerade märket i täten av branschen. Varumärkets logga ska föreställa en vinge från Nike, den grekiska segergudinnan. Varumärket som från början tillhandahöll sportutrustning åt de allra största idrottsikonerna är idag också ett av de mest uppskattade märkena för alla sneakersälskare! Varje kollektion består idag av modeller för fritiden såväl för avancerad sportutövning. Såväl för sneakers som med väskor från Nike finns det ett helt universum av stil och prestanda att (åter-)upptäcka!

Med mer än 100 års erfarenhet bakom sig fortsätter Converse att vinna nya anhängare! Företaget grundades 1917 och riktade sig först till basketspelare och blev känt tack vare NBA-spelaren Chuck Taylor. Den mest kända old school-skon tog snabbt steget in i modebranschen. Chuck Taylor All Star är bästsäljaren och den riktiga måste-modellen. Med högt eller lågt skaft, i textil eller skinn, traditionell eller fantasy collector-modell: det finns en för varje Converse-älskare. För de mest fanatiska erbjuder Converse en kollektion väskor i en ren street-stil. Allt för att komplettera sitt urval trendiga sneakers, samt för att ge en avslappnad men supersnygg stil.

Vad gäller fantasi och nytänkande har Vans inte mycket att lära! Deras framgång bygger på att ta fram legendariska modeller i något förändrad och alltid lite galnare version. Varumärket som skapades av Paul Van Doren år 1966 fick sitt första genombrott 1979 med slip on-skon, en modell utan skosnören som snabbt fick fäste bland skateboardåkare och kaliforniska BMX-entusiaster. Vans är inte bara ett varumärke idag, utan snarare en hel attityd!

Högtryck i sikte för Tropéziennes-sandalerna.
Les Tropéziennes är helt trendiga och mycket sköna på foten – strandpromenaden väntar. Do you, do you, do you, St-Tropez…

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, herrskor och barnskor
från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland…) och fler än 30 000 olika modeller: boots, sneakers, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps…
Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).