Bordeaux är höstens färg

I år tar färgen bordeaux plats i det aktuella modets färgpalett. Denna comeback är tidsmässigt helt rätt då vinrött passar ihop med övriga höstfärger i den dova färgskalan. En vinröd accessoar i din garderob är alltid användbar och ger din stil lyster. Vinrött gör oss också en smula vintage. Man kan vidare tänka sig en look helt i bordeaux med vinröd klänning med matchande stövlar för första klass!

Märket Vans startades 1966 av några amerikaner och har blev snabbt en succé, speciellt bland skateboardåkarna. Undan för undan lämnade skon skatearena för att nå skolor och cityfolk. Hemligheten bokom framgången är att märket ständigt tar fram nya kollektioner som alla överträffar varandra i fråga om stil och nymodigheter. Vans är mer än ett märke, det har blivit en livsstil.

Vem har inte hört talas om den berömda skons om andas? Företaget Geox startades startades på 90-talet och blev tidigt känt p g a gummisulan som andas. Bakgrunden till Geox-revolutionen: Mario Moretti Polegato fick idén under ett träningspass att perforera sina skor för att evakuera värme och svett. Han lämnar in sin första patentansökan vilken han kompletterar med ett membran av mikroporöst material. materialet absorberar svett i form av ånga, och leder bort detta ur skon som samtidigt är vattentät tack vare de mikroskopiska porerna som är mindre än en vattendroppe men större än en molekyl för vattenånga.Geox satsar också på designen och ger oss eleganta modeller som följer säsongerna.

Märket skapades 2004 och bygger på grundarens passion för skor. Varumärket Koah skaffar sig en bra marknadsandel, inte bara i Frankrike men även internationellt genom att från A till Ö tillverka personliga och unika kollektioner. Skorna tillverkas med fokus på detaljer och finish och till detta läggs till kvalitet, komfort och originalitet. Genom att följa trenderna på en föränderlig marknad har Koah skapat en image med tidlösa kreationer. Den ständiga strävan efter kvalitativa råvaror kombinerat med noggrann tillverkningsprocess ger varumärket sitt mervärde. Kunskap och teknik går hand i hand under beredningen av modellerna och ger varje par en unik sliten look tack vare tvättat läder. Varumärkets styrka? Själva produkten… Kollektionerna är en del av en trendig vintagevärld och återspeglar Koahs vilja att överträffa sig själv säsong efter säsong. Koah riktar sig till ”Shoe Addicts” i alla åldrar, både kvinnor och män som vill hävda sin egen stil utan att falla in i standarden.

Det brasilianska märket Melissa saknar inte kreativitet. Det originella receptet till denna succé är enkel: skapa en kollektion av skor som är förankrade i trenden och som är tillverkade i ett fram tills idag oväntat material… Plast! Modellerna är helt formade i en teknologi av värme-insprutad plast, återvinningsbar och med en söt doft av karameller. Denna nya förpackning befriar fantasin och omvandlar de klassiska skoformerna för att placera skon i en värld som gränsar till en dröm. Designen hedras på så sätt eftersom varje kollektion ser sitt parti av modeller bearbetade i samarbete med kända skapare som sätter sina varumärke på verkliga konstverk: Patrick Cox, Jean-Paul Gaultier, Alexandre Hercovitch, Judy Blame, Vivienne Weswood, osv… Pop och estetik, glamour och djärvhet, Melissa öppnar sina dörrar till en söt och färgad värld.

Det amerikanska märket New Balance var ifrån början tillverkare av ortopediska sulor 1961 lanserades de första löparskorna som fanns i flera bredder, Trackster. Denna sko var en riktig revolution i löparvärlden och märket blev en referens inom sporten. New Balance är kända för varornas prestanda och kvalitet och fortsätter att tillverka tekniska och innovativa modeller av sneakers.

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, herrskor och barnskor från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland…) och fler än 30 000 olika modeller: boots,
sneakers, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps…
Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).