Oculus Rift – Ta ett steg in i spelvärlden

Oculus Rift
play

Oculus Rift

Kliv in ditt favoritspel!

Oculus Rift är en ny virtuell verklighet ( VR ) headset utformats speciellt för videospel som kommer att förändra sättet du tänker på spel för evigt. Med ett otroligt brett synfält, hög upplösning, och ultralåg latens head tracking, ger Rift en verkligt uppslukande upplevelse som gör att du kan kliva in ditt favoritspel och utforska nya världar som aldrig förr.

Kickstarter har visat sig vara en fantastisk plattform för att accelerera stora och små idéer likadana. Vi hoppas att du delar vår spänning om virtuell verklighet, Rift, och framtiden för gaming.
Designad för gamers, av gamers
The Rift tar 3D-spel till nästa nivå . Det finns ett antal VR headset där ute , men ingen som levererar en verkligt uppslukande spelupplevelse. De flesta produkterna saknar antingen de tekniska funktioner som krävs för trovärdig nedsänkning eller har ett mycket högt pris exempelvis ( $ 20,000 + ) reserverade för militären eller det vetenskapliga samfundet.

Tanken är att rift ska ändra på det. Rift ska maximera komfort, och en ofantligt rolig spelupplevelse till ett pris alla har råd med.

Technical specs of the Dev Kit (subject to change)
Head tracking: 6 degrees of freedom (DOF) ultra low latency
Field of view: 110 degrees diagonal / 90 degrees horizontal
Resolution: 1280×800 (640×800 per eye)
Inputs: DVI/HDMI and USB
Platforms: PC and mobile
Weight: ~0.22 kilograms

Developers är övertygade om att de kan göra konsumentens versionen ännu mer imponerande , allt utan att öka priset eller att offra ett uns av kvalitet.

Sweclockers testar Oculus Rift: http://www.sweclockers.com/nyhet/16372-sweclockers-provkor-oculus-rift-pa-ces-2013