Audi A4 2.0 Tfsi Quattro 2011 – En sjukt bra bil

Audi A4

Om du önskar köpa en bil och få väldigt mycket för pengarna så bör du välja en Audi A4 2.0 Tfsi Quattro. Det är kvalitetsbilar som oftast inte kräver några större reparationer och är kända för att slitagedelar håller länge. Komforten i bilen är väldigt bra och den utstrålar lyx i både bekvämlighet och utseende både invändigt och utvändigt. Vill man köpa en nyare och moderna bil men inte vill lägga allt för mycket pengar så är Audi det rätta valet. Nog för att de kostar mer än tex en Golf eller Fiat, men du får samtidigt mycket mer för pengarna.

audi a4 2.0

Vad är Quattro?

Det är en av Audis största succéer genom tiderna. Quattro heter de vanliga bilmodellerna från Audi som har permanent fyrhjulsdrift (AWD).

Vad är TFSI?

Turbo fuel stratified injection (TFSI) är en turbo-variant av FSI, som i sin tur är direktinsprutning som ökar vridmomentet och effekten hos bensinmotorer. TFSI gör motorerna ca 15 procent mer ekonomiska samtidigt som avgasutsläppen minskar. De äldre modellerna (2009 och bakåt) hade problem med TFSI då motorn drog mycket olja. Det är inga problem om man servar bilen efter intervallerna men knappast så miljövänligt. De nya modellerna är bättre och drar ej lika mycket.

Sammanfattning

En mycket bra och bekväm bil som ger dig körglädje för ett överkomligt pris. Den snygga interiören/exteriören ger dig ett stilrent åk!