Sök fordonsuppgifter gratis online

För många som skall köpa en begagnad bil innebär det en relativt dyr utgift. Många som köper en begagnad bil behöver därför vara medvetna om att man bör kontrollera fordonet i fråga innan man ger ett bud på det eller köper det.

Att kontrollera fordonets skick samt status och se över den rent fysiskt är en självklarhet för de flesta som skall köpa en begagnad bil, men många missar tyvärr fortfarande att se över bilens fordonshistorik och fordonsuppgifter som finns registrerade i olika typer av databaser som till exempel i vägtrafikregistret.

I denna artikel går vi igenom ett antal aktörer som vi anser att man bör inhämta information ifrån innan man genomför ett bilköp. Alla kan leverera information helt gratis!

Biluppgifter.se är Sveriges största sida som levererar biluppgifter med information från flertalet källor. Här hittar du viktig information om bilens tekniska detaljer, besiktningsinformation samt även vem som äger bilen. Att ta reda på vem som står som ägare är av stor vikt för att undvika bedrägerier. Biluppgifter.se levererar även information från besiktningen genom ett besiktningsprotokoll.

En viktig sak när man köper en begagnad bil är att se över om bilen innehar några fordonsrelaterade skulder eftersom dessa följer med bilen. Bilens skulder försvinner så att säga inte för att du köper den, vilket gör att Kronofogden har rätt att ta bilen för att bekosta skulderna. Viktigt är därför att kontrollera detta noggrant innan ett köp. Detta kan du göra på ett antal sätt. Du kan göra det dygnet runt via sms på biluppgifter.se dock för en kostnad av 30 kronor. Du kan även ringa till Transportstyrelsen på telefonnummer 0771-14 15 16 då kan du få fram dessa uppgifter gratis.

Andra bra tjänster som du bör använda dig av är de värderingstjänster som finns att tillgå online. Dessa är till exempel bilpriser.se. Där kan du snabbt ta fram vilket pris som är rimligt för bilen i fråga du är intresserad av och på det sättet se vad du kan erbjuda säljaren. Detta är självklart ofta en fråga om hur skicket på bilen är, men saknar du kunskap kan du i alla fall få en uppfattning om vad som är rimligt pris och lägga ditt bud därefter.

I de flesta fall vet man ju hur bilen man avser att köpa ser ut eftersom det i normalfallet annonseras via internet i dagens läge med bilder. Är man däremot osäker om en bild är äkta eller om man inhandlar på annonser i tidningar där bilder saknas kan man enkelt se en bild på bilen hos car.info. Du kan då söka på registreringsnumret och får då fram bilar som är av samma modell som den bil du eftersöker.

Vi hoppas att dessa tips skall hjälpa dig att hitta det perfekta begagnade fordonet och få dig att göra ett bättre bilköp.

FordonFinans.se skriver artiklar och nyheter om allt som handlar om köp och ägande av begagnade fordon. Vi riktar in oss på ämnen som rör biluppgifter och försäkringar samt finansiering kring begagnade fordon.
1 svara

Kommentering är stängd.