Att tänka på när du startat nytt företag

Få eller ingen känner till ditt företag

Precis som nystartad brukar det oftast vara få eller ingen som känner till din verksamhet. Det är dags att visa upp din tjänst eller dina produkter. Självklart vill man få så många kunder som möjligt för så lite jobb eller pengar som möjligt.
foretag
Vad är det bästa sättet att marknadsföra ditt företag? Hur kan du marknadsföra ditt företag och visa upp ditt namn framför potentiella kunder när pengarna tryter eller när du precis startat? Att marknadsföra sitt företag är en ständig utmaning för små företag. Oavsett om du precis har startat eller har varit i branschen i flera år kommer dessa beprövade marknadsföringsstrategier hjälpa ditt företag att hitta nya kunder utan att spendera en förmögenhet.

Vi har gjort en lista på vad du kan göra för att nå ut med din marknadsföring.

  • En hemsida är nödvändigt om du vill synas på internet. Det är ditt ansikte utåt!
  • Skapa en Google+ företagssida och integrera med din hemsida.
  • Skapa en företagssida på Facebook och börja marknadsföra dig och integrera med din hemsida.
  • Marknadsför dig via gratistjänster som exempelvis Företagstidning.se
  • Skapa en Linkedin profil och lägg till din nuvarande verksamhet.
  • Hitta billiga sätt att marknadsföra ditt företag via annonsering. (Google adwords, bannerannonser på webbplatser, facebook tävlingar etc).
  • Prata med vänner och bekanta, beskriv din verksamhet och uppmärksamma din tjänst eller produkt.
  • Delta i forumdiskussioner och sätt en länk till din hemsida i signaturen. På så vis kan alla som läser forumposterna se din hemsida.

Lista din hemsida

Det är viktigt att olika sökmotorer hittar din hemsida. Google och Bing båda erbjuder en kostnadsfri indexering för företag. För att få din hemsida indexerad på Google, gå till Google My Business. För att få din hemsida indexerad på Bing, gå till Bing Places för företag. När din hemsida indexerats av sökmotorerna så kommer den hittas i sökresultaten. Väldigt mycket trafik kommer från speciellt Google och att inte finnas med där är en stor nackdel.

Visitkort

Visitkort finns att köpa billigt och enligt oss en bra investering. Visitkort är väldigt underskattad marknadsföring. Jag vet själv att visitkort jag fått ligger på skrivbordet hemma, bredvid datorn, på soffbordet, ja lite överallt hittar man visitkort. Det blir en ständig påminnelse att företaget som lämnat kortet existerar. Visitkort är ett bra sätt att byta kontaktuppgifter på också såklart så det är helt klart en nödvändig investering.

Arbeta aktivt med marknadsföring

Om du aktivt arbetar för att synas med ditt företag så kommer du att lyckas. Tänk utanför boxen och hitta nya innovativa sätt att synas på så kommer besökarna trilla in kontinuerlig. Det är bra att synas på många olika ställen så skjut lite vilt i början och se vad som fungerar och inte fungerar. Huvudsaken är att du håller nere kostnaderna som nystartad, leta efter gratismetoder att marknadsföra dig på. Artikelarkiv som Företagstidning är ypperligt bra att använda för att nå ut till kunderna. Kör inte på för hårt i början utan hitta en jämn rytm som du kan hålla under lång tid. Lycka till med ditt företag och din marknadsföring i framtiden!