Ansiktsrengöring med Konjac Sponge

Vad är Konjac Sponge?

Konjak svampar är ansiktsrengöringssvampar som syftar till att rengöra och försiktigt exfoliera huden. I vått tillstånd har den en studsande och svampig gel-liknande konsistens med en strukturerad yta.

Konjac Sponge för huden är gjord av den naturligt antimikrobiella fibern i konjak blandningen och finns i både våta och torra sorter. De våta sorterna är redan svampiga så fort de kommer ut ur förpackningen. De fuktas under förpackningsprocessen i en vätska som innehåller konserveringsmedel och antibakteriella ingredienser. Den torra konjak svampen kommer i ett hårt tillstånd och är torr och behöver läggas i varmt vatten innan den kan användas. Av dessa två sorter är det den torra Konjak Sponge som har en längre hållbarhet. Eftersom den är torr, kan den lagras i upp till 3 år innan den används, medan våta Konjak svampar är benägna att bli mögliga efter ett tag.

Den japanska Konjac Sponge är av torr Konjak svamp som är helt tillverkad i Japan – och med helt menas det att ingredienserna till Konjac Sponge är odlade där just för att dessa svampar skall kunna tillverkas handgjort där. Den är gjord av 100 % växtfibrer och innehåller mineraler samt antioxidanter, som sägs ge näring och jämna ut huden.

Användning av Konjac Sponge

Utseende

Den japanska Konjak Sponge är ungefär lika stor som en handflata när den tas ut ur förpackningen – cirka 8 cm. i diameter. Texturen av den torra svampen är hård och grov som en pimpsten – det känns som världens lättaste sten. Den har en kupolformad topp och en något konkav botten.

När den väl har blivit blöt, växer den till ca 10 cm. i diameter och bottnen planar ut. Ytan av den våta svampen är mer mjuk därefter, men fortfarande något strukturerad och tät.

Färgen av svampen varierar, beroende på vilken sort du väljer. Den japanska Konjak Sponge kommer i många olika sorter, inklusive Pure White, Cherry Blossom (rosa), Bamboo Charcoal (svart), grönt te (grönt) och sen finns det även en till kroppen.

Alla svampar kommer med ett snöre fäst så att den kan hängas upp för att torka när den inte används.

Applicering

Det tar cirka 10-15 minuter för vattnet att mätta svampen när den håller på att blötläggas för första gången. Efter första användningen, tar det bara ett par minuter för vattnet att suga hela vägen genom svampen. Metoden flesta människor tycker om att använda är att släppa konjak svampen i en behållare med varmt vatten i några minuter och sedan göra något annat medan de väntar.

Det är värt att notera att många människor föredrar att använda konjak svamp utan rengöringsmedel, så det är definitivt ett alternativ. Applicera med mjuka cirkulerande rörelser.

Mellan användningarna så torkar svampen ganska hårt på utsidan, men aldrig riktigt lika hårt på insidan, vilket gör den mindre tidskrävande att rekonstruera när jag är redo att använda den igen.

Fördelar:

  • Tar bort torr hud
  • Skadar inte hudens skyddsbarriär
  • Grundlig rensning
  • Lätt att använda

 

Mitt namn är Nina och jag är intresserad och skriver om skönhet, hälsa och välmående. Mina artiklar är framtagna av personlig erfarenhet och intresse av att öka min kunskap inom mina intresseområden och sprida detta vidare.