Battlefield 4 – Recension

Battlefield 4

Battlefield 3s ikoniska synth soundtrack tonas ner och tonerna av Bonnie Tylers ost-tastic Total Eclipse of the Heart drar igång är mer än lite ologiskt. Det är naturligtvis bara en smart del av introt från devs DICE. Låten utgör grunden för en fartfylld öppning.

Om det finns en stjärna i shown här så är det obestridligen den helt nya spelmotorn Frostbite 3 som flammar ut i 900p på PS4 (och i 720p på Xbox One). Båda versionerna såg fantastiska ut. Spelmotorn gör en hel del mer än bara ett vackert ansikte. DICE bebis gör några uppriktigt sagt vansinniga saker som påtagligt påverkar gameplay – eller åtminstone förändrar din uppfattning om det – liksom förstör trumhinnorna och gör att ögongloberna smälter.
Vänta tills du ser en tropisk storm rulla in, vinden så hård att det suddar ut din sikt och påverkar hur din spelkaraktär rör sig. Du kippar efter luft när ditt hangarfartygs skrov rivs sönder.

battlefield

Spellägen gamla som nya fortsätter att leverera, med klassiker som Conquest och Team Deathmatch kombinerade med fräscha favoriter som Rush. Några helt nya konstellationer dyker upp också – främst inriktad på leverans, plantering och / eller defusal av bomber – i utplåning och desarmera.

Battlefield 4 är enligt mig helt unikt. Jag har inte spelat ett liknande spel som har storskaliga krig som även levererar på infanterinivå. Efter 2 dagars spelande kan jag inget annat än konstatera att BF4 är riktigt bra.

HD Gameplay

Battlefield 4 finns nu på PC, Xbox 360 och PlayStation 3, och vi kommer snart att få den ultimata all-out-krigs erfarenhet till nästa generations konsoler. Battlefield 4 kommer att finnas tillgänglig för PlayStation 4 den 12 november i Nordamerika, den 29 november i Europa, Xbox One den 19 november i Nordamerika och den 22 november i Europa.