5 bokgenrer du kan hitta i en bokhandel Haninge

Det finns något speciellt med att besöka en riktig bokhandel och leta efter nya favoritböcker. I bokhylla efter bokhylla gömmer sig nya sagor och berättelser att försjunka sig i, perfekt inför sköna semesterveckor eller mörka höstkvällar. I en bokhandel kan du hitta alla typer av böcker och litterära genrer, vilket gör det till en plats för alla personligheter och åldrar. Det gör att stora som små är välkomna till den bästa bokhandeln i Haninge för att fylla bokhyllorna med just deras favoritgenrer. Nedan följer 5 av de vanligaste som du kan använda som inspiration och som går att hitta i en bokhandel i Haninge:

  1. Kriminalroman – Kallas även för deckare och skildrar ett eller flera brott där du får följa utredarnas väg mot att ta fast de skyldiga. Oftast avslöjas detta inte förrän precis i slutet vilket bygger upp en spännande stämning under hela boken.
  2. Thriller – Påminner om deckare, men har något mörkare och psykologiskt över sig. Thriller översätts till rysare  på engelska, vilket förklarar den känsla författaren är ute efter. I genren thriller ingår även skräcklitteratur, vilken har som syfte att göra läsaren orolig eller skrämd.
  3.  Roman – Skildrar en vardag med fiktiva karaktärer och händelser. Romaner kan delas in i kärleksromaner och  detektivromaner, men det finns också de där man blandar både fantasi och historia och kallas få för faktioner.
  4. Fantasy – Bygger i huvudsak på en avvikande verklighet med vanliga inslag av övernaturliga händelser och          magi. Figurer som kan förekomma i fantasyböcker är monster, hjältar, drakar, troll och häxor.
  5. Äventyr – Påminner om fantasy, men behöver inte innehålla övernaturliga inslag. Fysiska faror och spänning    står i fokus och handlingen kretsar ofta kring en eller flera hjältar.

Besök en bokhandel i Haninge

Låter ovanstående bokgenrer som något för dig? Då är det dags att besöka den bästa bokhandeln i Haninge med dess stora och breda utbud av moderna och historiska berättelser. Ta med barnen och låt alla i familjen välja ut varsin favoritbok eller köp en bokserie till en vän som du vet att hen länge längtat efter att få läsa.

Bokhandel Haninge – öppettider

Om du planerar att besöka en bokhandel i Haninge gäller följande öppettider:

Mån – Fre: 10:00 – 20:00

Lör – Sön: 10:00 – 18:00

Välkommen!