Att tänka på när du ska välja lokaler att hyra för fest i Stockholm

Oavsett om du planerar en 30-årsfest, en bröllopsmiddag eller en rolig kick off tillsammans med kollegorna så är det ofta ett måste att leta efter olika eventlokaler att hyra om ni är många. En lokal där det finns gott om utrymme för alla att umgås och där det finns möjlighet att duka upp för en middag. Med alla de alternativ som finns tillgängliga kan det dock kännas svårt att veta var du ska börja och hur du ska gå tillväga för att hitta bäst lokaler att hyra i Stockholm. Därför följer här några bra råd att ta med på vägen för att göra valet lite lättare.

Vilken atmosfär är du ute efter?

Det finns mängder av lokaler att hyra i Stockholm med olika teman, prisklasser och miljöer, så börja därför med att sätta dig ner och fundera över vilken atmosfär du vill skapa för just din fest. Planerar du ett bröllop och letar du efter en plats som känns romantisk och unik kan ett orangeri med väggar och tak av glas skapa en helt magisk stämning, medan det kan passa bättre att leta efter klassiska konferenslokaler att hyra i Stockholm om du är i färd med att planera ett företagsevent. Där är möjligheten nämligen större att det finns en scen och tillräckligt med teknik om du vill kunna bjuda in en föreläsare eller hålla i en prisutdelning.

Egen mat och dryck eller serveringspersonal?

En annan sak som är viktig att fundera över när du ska välja bland lokaler att hyra för fest är om du vill att det ska vara tillåtet att ta med egen mat och dryck eller om du vill att det ska tillredas på plats och serveras av personal. Här gäller det såklart att ha din budget i åtanke då just mat och dryck lätt kan rusa i väg i pris. Om du tittar på eventlokaler som går att hyra med kock och serveringspersonal är det viktigt att ta fram en meny som du gillar och som passar alla som kommer att närvara. Tittar du i stället på lokaler att hyra för fest där du kan ta med dig egen mat och dryck är det viktigt att fråga vad som ingår i form av porslin, bestick, glas, dukning och servetter m.m.

Så oavsett om du är ute efter konferenslokaler att hyra för företagsevenemanget i Stockholm eller om du vill hitta den perfekta platsen för din födelsedagsfest är det viktigt att göra sin research för att inte stöta på några överraskningar. Känner du dig osäker eller inte har tid att göra det på egen hand är det alltid en god idé att ta hjälp av ett professionellt eventbolag!