Upptäck Söders kulinariska höjder hos P&B Delikatesser

Saluhallen på Söder i Stockholm är ett riktigt mecka för alla kulinariska fantaster. Här blandas klassiska hamburgerhak, restauranger, caféer och salladsbarer med innovativa helveganska delis och små asiatiska streetfoodställen. Handlarna saluför allt från charkuterier och pinfärsk fisk till ostar, kaffe och nybakat bröd. Och de gastronomiska äventyren tar inte slut där. Intill en sprudlande blomsteraffär mitt i hjärtat av hallen ligger en liten men naggande god delikatessbutik som bjuder på spännande smakupplevelser från hela världen. En ypperlig plats att besöka om du letar efter en smakfull gåva till någon du tycker om – eller till dig själv.

 

P&B Delikatesser och Goda Presenter har fått sitt delikata namn av ägarna Pelle och Björn, som också själva tillverkar många av butikens smarriga produkter. Men på de dignande hyllorna hittar man smaksensationer från både när och fjärran. Här trängs lyxiga chokladpraliner, söta karameller och lockande lakrits med vackra oljeflaskor, syltburkar och kryddor av alla de slag. Flertalet ekologiska alternativ samsas också om utrymmet, liksom ljuvliga marmelader, chutneys, krispiga snacks och magiska bakverk. Oavsett vilken typ av tilltugg eller konfektyr du letar efter är chansen stor att du finner den önskade delikatessen på Södermalm. Från trendiga macarons till klassiska svenska skorpor – i utbudet finns något för alla smaklökar.

 

Förutom ett frikostigt sortiment av godsaker erbjuder P&B Delikatesser öppettider som är minst lika generösa. Butiken slår upp portarna redan klockan tio på morgonen och under vardagarna står dörrarna välkomnande på glänt ända fram till sju på kvällen. Perfekt om du behöver fylla på skafferiet med härliga frukosttillbehör eller bara känner för att unna dig något smaskigt på vägen hem. Vill du bjuda på läckra italienska Tarallis till helgmiddagens välkomstdrink eller kanske överraska dina övernattande gäster med en speciell honung eller marmelad till söndagsbrunchen? Ingen brådska, ända fram till fyraslaget på lördagen finns möjlighet att få tag på den åtråvärda delikatessen på Södermalm.

 

Om du söker efter trevliga företagspresenter till dina anställda eller ska gå på fest och är på jakt efter något fint att överlämna till värden eller värdinnan kan det också vara en god idé att ta en tur till P&B Delikatesser. I butiken finns mängder av färdiginslagna påsar och boxar att välja mellan, men du kan även plocka ihop en egen presentkorg med allt från olivolja, balsamvinäger, sylter och senap till handgjorda kolor och exklusiv choklad. Kulinariska gåvor brukar vara väldigt uppskattade och passar lika bra att ge bort till medarbetare och affärskontakter som till nära och kära. Dessutom har P&B Delikatesser öppettider som gör det lika enkelt att ta en sväng förbi butiken efter jobbet en vanlig vardag som en lördagseftermiddag när du kommer på att du vill ha något gott till middagsdesserten. Saluhallen ligger precis vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm, så det är mycket lätt att hitta hit.