7 viktiga tips för en lyckad trapprenovering inomhus

Behöver du tips och inspiration för din kommande trapprenovering? Då har du kommit helt rätt. Nedan listas nämligen 9 bra saker att ha i åtanke för att få ett så bra slutresultat som möjligt!

Renovera eller bygga ny?

Som rubriken lyder riktar sig dessa tips främst till dig som planerar en trapprenovering inomhus, men fundera      över om det faktiskt är det bästa alternativet för dig. Kanske är trappan otroligt gammal och känns ostadig att gå i. Eller så är den byggd i en stil som inte alls tilltalar dig och passar in med hemmets övriga stil. Då kan det bättre att riva och bygga nytt i stället!

Trä eller metall?

Om du bestämmer dig för att bygga en ny trappa gäller det att också bestämma dig för om du vill ha en trappa i trä eller metall. Båda kommer med olika fördelar, så här kan det vara bra att titta runt på bilder och läsa om tips från andra som byggt trappa för att skapa dig en uppfattning om vilket som är det bästa alternativet för dig.

Tänk på den övriga inredningen

När du ska utföra en trapprenovering inomhus gäller det att ta den övriga interiören i beaktning. För att trappan inte ska kännas malplacerad gäller det att välja en stil och form som smälter in sömlöst med husets byggnadsstil, färger och inredning.

Bestäm en budget

För att projektet inte ska sluta med en chockerande dyr prislapp gäller det att du verkligen noggrant planerar din trapprenovering och sätter ett pris för vad arbetet får gå på. Här kan återigen andra personer som gjort liknande renoveringar hjälpa dig att bilda dig en uppfattning.

Trätrappa – oljad eller målad?

Är det en trätrappa du vill renovera där hemma gäller det att bestämma dig för om du vill låta träet lysa igenom med en vacker oljefinish eller om du vill att den ska målas om i en färg som passar med resten av hemmet. Detta är ett enkelt sätt att ge trappan ett helt nytt utseende!

Välj passande räcken och handledare

Något annat som genast förvandlar trappans uttryck är om du utrustar den med nya räcken och handledare. Det finns både moderna och klassiska alternativ att välja bland på marknaden, så på detta sätt kan du verkligen få till det utseende du eftersträvar.

Ta hjälp av ett professionellt företag

En trapprenovering kan ske på två olika sätt – antingen på egen hand eller med hjälp av en professionell byggfirma. Har du tummen mitt i handen är det senare alternativet helt klart det bästa alternativet för dig. De kommer då hjälpa dig med en trapprenovering till ett bra pris och efter de önskemål du har förmedlat.