Allt du behöver veta om återvinning i Osby

Det har blivit allt viktigare att både privatpersoner och företag lever och arbetar på ett hållbart och långsiktigt sätt för att behålla vår planet i ett så bra skick som möjligt. Att vi sorterar och återvinner vårt avfall och att man använder sig av återvunnet material i tillverkningsindustrin i stället för att hela tiden utvinna nya råvaror.  Naturens resurser är nämligen inte oändliga och genom att inte sortera ditt skrot och avfall finns risken att skadliga ämnen och material hamnar ute i naturen. Ta därför ditt ansvar och besök en central för säker återvinning.

Bor du i eller i närheten av Osby har du möjlighet att lämna in gammalt skrot på en miljöcertifierad återvinningscentral och känna dig trygg med att den kommer komma till användning där den behövs som mest.

Vad kan du återvinna i Osby?

När du besöker din återvinningscentral i Osby har du möjlighet att lämna in all typer av järn- och metallskrot. Alltså material såsom koppar, aluminium, stål, järn och mässing som efter sortering och bearbetning kan smältas ner för att återigen kunna användas i tillverkning av nya produkter. På så sätt blir ditt gamla skrot en återvunnen kvalitetsråvara som tillverkningsföretagen kan använda i stället för att sätta press på naturen genom att utvinna nya råvaror.

Utöver järn- och metallskrot kan återvinningscentralen i Osby ta hand om dina trasiga kablar eller elektronikskrot. Elektronik innehåller nämligen en mängd olika ämnen så som kvicksilver, bly och tungmetaller som kan vara skadliga för miljön om de inte hanteras på rätt sätt. Men genom att lämna in elektronikprylarna för återvinning i Osby kan du vara säker på att de olika materialen och ämnena klassificeras och sorteras för att inte göra skada, utan i stället komma till användning på bästa sätt.

Många återvinningscentraler placerar ut containrar runt om hos sina leverantörer för att det ska vara så enkelt som möjligt att lämna in ditt metall- eller elektronikskrot. Detta gäller även för din återvinningscentral i Osby. När du tar hjälp av dem kan du känna dig säker på att du säljer ditt metall- och elektronikskrot till ett företag som återvinner på ett säkert sätt, helt enligt rådande regler och miljölagar.

Återvinning i Osby – öppettider

Att lämna in järn och metall för återvinning i Osby är alltså inte bara en god sak för miljön, utan också ett sätt att få lite extra klirr i plånboken. Dessutom gör du det möjligt för andra företag att använda sig av återvunnen metallskrot i sin tillverkning och på så sätt kunna arbeta hållbart och spara på naturens ändliga resurser. Har du samlat på dig en större mängd metallskrot kan du besöka en central för återvinning i Osby under följande öppettider:

Måndag – fredag: 06:00 – 17:00

Lördag – söndag: Stängt