Bli Gravid

Bli gravid – följ dessa tips

När du väl har beslutat dig för att försöka bli med barn så är det sista du vill göra att vänta. Dem här tipsen garanterar inte att du blir med barn men dem ökar dina chanser markant. Trevlig läsning och lycka till med att försöka bli gravid.

Här följer några experttips för dig som vill bli gravid:

Ha sex – Det är det viktigaste tipset!

Om du har regelbunden, oskyddat sex i ett år så är chansen hela 84% att du kommer bli gravid. Om du kan ha sex var annan/tredje dag i en månad så behöver du inte försöka matcha kvinnans ägglossning, det är inte så kul för passionens skull att fokusera på ägglossningstest.

Känn till din cykel

Även om det bästa tipset är att ha sex under hela månaden så är det viktigt att du känner till din cykel. Ägget överlever bara någon dag så det är viktigt att du hittar den rätta tiden som troligtvis är runt sex dagar.

Folsyra och en rutincheck

Kvinnor som vill bli gravida ska ta a 400mcg folsyra varenda dag. Några kvinnor ska ta mindre, om dem till exempel har diabetes. Folsyra minskar också risken för att ditt barn föds med viss sjukdom.

Stressa inte

Psykologiska förberedelser är väldigt viktiga. Par lever väldigt upptagna liv där man ska försöka klättra på karriärstegen. Att försöka bli med barn kan bli en extra stress. Därför kan det vara en bra ide att försöka göra avslappnande saker såsom Yoga och Pilates.

Sluta rök

Alla vet att rökning är dåligt för hälsan, men det minskar chansen att bli med barn också.

Ha en hälsosam vikt

Det är hälsosamt att ha ett BMI på mellan 18.5 – 24.9. Att vara underviktig är minst lika dåligt som att vara överviktig. Så lev hälsosamt och bli gravid.

Positioner

Missionären är den mest effektiva positionen om du vill öka chansen att bli gravid.

Lämna det inte för sent

En kvinnas fertilitet har sin pik i 20års åldern. Kvinnor som är i 30-34 åldern blir troligast mammor för första gången men dem kan även vänta längre så länge som dem är hälsosamma och friska.

Så se till och följ dessa råd så kommer du garanterat att öka dina chanser till att bli med barn. Samtidigt så kommer du få en bättre upplevelse och en hälsosammare livsstil. Flera flugor i en smäll.