Termometer och ägglossning

Termometer för att hitta din ägglossning – hur fungerar det?

Om du försöker bli gravid är det viktigt att du först försöker ta reda på när det är som du har din ägglossning. Många har sina egna små tricks och knep för att hitta den och andra använder sig av nya medel. Nuförtiden så är det ganska vanligt att använda sig av en termometer

Att ta reda på sin ägglossning med hjälp av en termometer är ett naturligt o167x167_termometer-categorych gratis sätt att ta reda på sin kropps olika mönster så att du kan förutspå ägglossning. På så vis vet du exakt när du ska ha sex om du vill bli med barn.

Sedan gäller det att ha stenkoll på vissa saker för att underlätta.

  1. Börja med att notera dagen då du får din mens, fyll i datumen och dagarna på veckan som motsvarar din cykel.
  2. Varje dag så ska du ta temperaturen med en basal termometer som matchar det du kan läsa av på termometern och observera hur allt ser ut.
  3. Mot slutet av din cykel så ska du försöka gå tillbaka och leta efter dagen då du hade ägglossning. Det är vanligtvis sista dagen som dina flytningar ser ut som rå äggvita eller dagen efter det. Det följs ofta av en förhöjd temperatur under en längre tid. Understryk den dagen och notera vilken dag i cykeln som det var.
  4. Under den kommande cykeln så ska du fylla i igen och se när om du har ägglossning på samma tidpunkt igen. När du gör det här under några månader så börjar du se ett mönster och du kan börja förutse när det är i din cykel som du har ägglossning.
  5. Ta reda på ditt mönster. Om du har ägglossning på eller nära samma dag i varje cykel, så har du tur. Nu vet du när du har ägglossning nästa gång och därmed när du ska ha sex.
  6. Ha sex åtminstone varannan dag under dina mest fertila dagar för att ha bäst chanser att bli gravid. Din mest fertila period är ungefär fem dagar lång: från 3 dagar innan ägglossning till 1 dag efter. Du kan börja tidigare om du vill, en del kvinnor har blivit gravida från sex som hände 6 dagar innan.
  7. Lycka till!