Ekologiska oljor som naturliga hudvårdsprodukter

I en värld där allt fler människor blir allergiska eller överkänsliga mot ämnen i vår närmiljö söker sig fler och fler till mer naturliga produkter där enkelhet och naturlighet är ledord. Människan levde för inte så länge sedan helt i symbios med naturen och våra kroppar har på inget sätt hunnit anpassa sig till den moderna värld vi lever idag. Det mesta av vad vi äter och tillsätter till våra kroppar är halvfabrikat med massor av tillsatser som vi i mångt och mycket inte har koll på hur de påverkar oss på lång sikt. Men fler än någonsin är också medvetna om dessa förhållanden och väljer att undvika dessa tillsatser så långt det är möjligt. Ekologiska och närproducerade varor växer stadigt i popularitet just eftersom att människor vill veta vad det är de stoppar i sig eller vill ha koll på vad deras hud kommer i kontakt med. Denna rörelse omfattar också viljan att välja naturliga produkter, till exempel hudvårds eller hygien produkter som kommer direkt från naturen utan att fabriker tillsatt en massa substanser för att öka hållbarheten, ändra doften eller helt enkelt bara få ner kostnaden för produkten.
Problemen med allergier och känslig hud växer i samhället, fler och fler, särskilt barn, upplever problem med eksem. I den tvål och de schampon vi använder så finns en stor mängd olika ingredienser och tillsatser, det är bara att vända på flaskan och läsa så blir man snabbt varse att ditt dagliga schampo innehåller oerhörd mängd olika beståndsdelar.
Genom att skippa de kända varumärkena och istället börja använda av naturen producerade oljor så har många upplevt att problem såsom eksem, finnar, torr hy och torrt hår har mildrats eller försvunnit helt. Mandelolja som som pressas ur mandeln är ett exempel på en olja som är mild för huden, detta eftersom oljan till sin uppbyggnad liknar hudens egen talg. När man tillför mandelolja till huden eller hårbotten så finns det därför ingen risk att huden reagerar negativt då den inte känner att något onaturligt tillförts. Ett mer exotiskt alternativ till mandeloljan är arganolja som kommer från arganträdet i marocko, denna produkt har blivit mycket populär med senare tid precis som jojobaolja. Båda dessa är dock likvärdiga med mandeloljan så för den påläste konsumenten finns här en slant att spara på att läsa in sig på de olika oljornas egenskaper.Ekologisk olja är alltid att föredra, både för hudens och naturens skull.