Fungerar grönt kaffe?

Att gå ner i vikt kan vara oerhört svårt och av denna anledning finns det olika typer av kosttillskott som kan hjälpa till att göra detta lättare. Gröna kaffebönor är en av dem. Grönt kaffe, även känt som Green coffee, är för tillfället en av världens mest populära kosttillskott viktminskning.

 

Som namnet antyder är utvinns detta kosttillskott av gröna kaffebönor. Det innehåller ett ämne som kallas klorogensyra och koffein som tros vara ansvarig för dess effektiva påverkan för ökad viktminskning. Grönt kaffe, eller Green Coffee, rekommenderades av den kända Tv-läkaren Dr Oz redan 2012. Han är en amerikansk TV-läkare och förmodligen den mest kända hälsogurun i världen.

 

Den här artikeln tar en närmare titt på fördelarna med Grönt kaffe fettförbrännande kosttillskott… vad det är, hur det fungerar och vad vetenskapen har att säga om det.

 

Vad är gröna kaffebönor?

Gröna kaffebönor är i princip bara orostade kaffebönor.

 

Kaffebönor är naturligt gröna, men de är oftast rostade innan de säljs till konsumenten. Kaffebönor är laddade med antioxidanter och massor av nyttiga ämnen. Två av de viktigaste är Koffein och klorogensyra och när kaffebönorna rostas går dessa ämnen förlorade och vi får inte i oss speciellt mycket näring genom att dricka rostat kaffe.

 

 

Hur fungerar grönt kaffe?

Klorogensyra tros vara den huvudsakliga ingrediensen i gröna kaffebönor som kan leda till en effektiv viktminskning. Klorogensyra är ett av de ämnen som är världskänt för att öka kroppens förbränning men tyvärr försvinner det mesta av klorogensyran när kaffet rostas.

 

Av denna anledning har rostade kaffebönor inte har samma effekt som green coffee tillskott, även om det finns gott om andra goda skäl att dricka kaffe om du gillar det!

 

Finns det bevis på att grönt kaffe fungerar?

Flera studier har visat att koffein kan öka ämnesomsättningen med upp till 3-11%. Emellertid är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i green coffee den höga halten av klorogensyra och kombinerat med koffeininnehållet kommer dessa kapslar att öka din fettförbränning effektivt.

 

Vissa studier tyder på att klorogensyra kan minska upptaget av kolhydrater från mag- ochtarmkanalen, vilket sänker blodsockret och stabiliserar kroppens inslulinvärde. Om detta är sant så skulle extrakt av gröna kaffebönor fungera som ett effektivt komplement till en diet med lågt innehåll av kolhydrater.

 

Andra studier har visat att klorogensyra kan minska kroppsvikten, minska fett som tas upp från kosten, minska fett som lagras i levern och förbättra funktionen av fettförbränningen i kroppen. Grönt kaffe har visat sig minska viktökning och detta kan bero på minskad absorption av kolhydrater.

 

Klorogensyra har också visat att drastiskt förbättra kolesterolnivåerna vilket är en stor riskfaktor för hjärtsjukdomar.

Vad visar forskning?

Det har förekommit flera studier av Green Coffee Bean Extract. I en av dem ingår 30 överviktiga individer och studien pågick i 12 veckor där testpersonerna fick ta tillskott med grönt kaffe

I studien fanns två grupper … en konsumerade regelbundet snabbkaffe medan den andra gruppen konsumerads snabbkaffe berikad med 200 mg Green Coffee. Ingen i gruppen fick i uppdrag att ändra sina diet eller motionsvanor.

Resultatet av studien var tydligt. Den grupp som tog snabbkaffe med gröna kaffebönor förlorat 5,4 kg medan gruppen som tog vanligt snabbkaffe endast förlorade 0,5 kg.

Nivån av kroppsfett gick också ned med 3,6% i gruppen som tog det gröna kaffet jämfört med 0,3% i den andra gruppen.