Gratis marknadsföring – Marknadsför ditt företag

Hur når jag potentiella kunder?

Marknadsföring kan vara väldigt komplext och svårt. Man vet inte riktigt vad man får för det man betalar. Det finns några bra sätt som är billiga eller gratis för att nå ut med sin marknadsföring. Här listar vi några:

  • Artikelarkiv
  • Google Adwords
  • Gästinlägg på bloggar
  • Delta i forumdiskussioner

Artikelarkiv

Det finns ett stort antal artikelarkiv där du kan publicera artiklar helt gratis. Det är en stor fördel för dig som företagare då du kan nå ut till potentiella kunder. Det kommer endast kosta dig tid att skriva om ditt företag eller din produkt. När du publicerat din artikel kommer den att indexeras av Google och synas i sökresultatet. Din artikel drar då åt sig läsare som kommer fördjupa sig i ditt företag eller produkt.

Google Adwords

Google Adwords är ett sätt att nå ut med en annons via Google. Du väljer själv vilken målgrupp du vill att din annons ska visas för och på vilka sökord. Genom att noggrant ställa in dina annonser kan du få en väldigt bra effekt till en låg kostnad. Du kan välja att betala per klick vilket gör att du kan ha stenkoll på kostnaden och konverteringen.

Gästinlägg på bloggar

Fråga runt på relevanta bloggar som har liknande nisch som ditt företag. Gör ett byte, du får skriva ett gästinlägg på deras blogg och tvärtom. Genom att synas på flera bloggar får du en större spridning för nya läsare.

Delta i forumdiskussioner

Genom att delta, hjälpa och diskutera får du ett större förtroende som företag. Ett företag som bryr sig om sina kunder är något alla bör sträva efter. Det bör vara en del av din marknadsföring.