Heta tips för en vinterkonferens i Stockholm

Alla människor har en tendens att bli bekväma. Att falla in i rutiner och beteenden som gör vardagen lite smidigare. Man tar samma väg till jobbet, köper middagsmaten i samma butik och ser samma TV-program som man alltid gjort. Detta är inte fel alls, utan kan tvärtom vara smart och nödvändigt under perioder. Men om ett företag gör på motsvarande sätt år efter år är det nog dags att göra en omstart, kanske i form av en vinterkonferens i Stockholm? Den kan se ut på en mängd olika sätt.

Gör tankeexperimentet att du går till ett helt förutsättningslöst möte. Du känner ett behov av att tänka nytt, men vet inte riktigt varför. Du har hyfsad koll på hur din organisation fungerar, hur affärerna utvecklas, om ni rekryterar och behåller rätt personal och hur ni ställer er inför framtidens utmaningar. Boka ett möte med någon som är duktig på events, företagsarrangemang och hur man paketerar en tillställning på en konferensanläggning. Lägg fram din sak, även om du inte har alla detaljer klara. Våga utsätta dig för risken att få konstiga förslag och oväntade idéer.

Sätt snöbollen i rullning

Ingen kan vara bäst på allt, som det heter. Men det är en konst att förstå när man ska be andra om hjälp och kanske till och med lite inflytande? De flesta sitter inte och klurar på menyer, artister, DJ:s eller dukningar under arbetstid. Men de finns! Om du tror att svaret är en vinterkonferens i Stockholm, så ta hjälp av duktiga arrangörer. Behöver du en lite annorlunda inramning för information du vill dela, eller ett lämpligt spektakel för en produktlansering? Kanske är det personalen som ska uppmuntras helt enkelt och få en kväll med skratt, god mat och en aktivitet där de deltar, till exempel bygge av igloo, matlagning över öppen eld i snön eller utflykt med långfärdsskridskor och varm choklad?

Våga testa

Om denna vinterkonferens blir en succé kan det vara skäl att upprepa den. Eller tvärtom en anledning att göra något helt annat nästa gång? Nu när du har upparbetat en fungerande relation med eventspecialister, så vågar du kanske ta ut svängarna lite extra vid ett annat tillfälle? Ta ledningsgruppen på bergsvandringar i Kroatien, starta hösten med kräftfest eller krydda julbordet med asiatiska inslag. Det mesta är möjligt, där valet av konferensanläggning är en del.

Veta varför

En detalj som många missar är betygsättningen och värderingen av utfallet. Var det tydligt vilket syfte vi hade från början och hur vi skulle följa upp? Vilka delar verkar vettiga att ta med sig till nästa evenemang? Vilka delar väljer vi bort och varför? Tycker alla att årets vinterkonferens var en succé eller finns det olika uppfattningar? Om man vet vad man vill och följer upp om man nådde målen, är det ju möjligt att följa en utveckling över tid. Det är vettigt och sporrar till nya stordåd inför nästa gång man bryter rutinerna och hittar på något helt nytt!