Hjälp mot inkontinens

Det kan vara så att läkarhjälp behövs, men detta är några saker du kan göra själv för att underlätta inkontinens:

 

Tänk på drickan

 

Drick normalt, om du inte blivit rekommenderad något annat. Du bör sträva efter att dricka 6-8 koppar vätska varje dag. Men händer det ofta att du behöver urinera mer än två gånger under natten, försöka då att begränsa hur mycket du dricker timmarna innan du går och lägger dig.

Var uppmärksam på vad du dricker, det är känt sedan tidigare att te, kaffe eller cola kan göra att symtomen förvärras. Om du dricker alltför många läskedrycker, alkoholhaltiga drycker, eller drycker med konstgjorda sötningsmedel i kan det också orsaka problem.

 

Naturliga hjälpmedel

 

Dessa lösningar är helt naturliga och enkla att inta. De har alla egenskaper som lindrar dina täta urinträngningar och besvär med inkontinens.

Se till att ha tillgång till toaletten

 

Om du inte redan har detta som rutin, kolla alltid var närmaste toalett är när du anländer till ett nytt ställe.

 

Alternativ till toaletten

 

Idag finns handhållna urinoarer för män och kvinnor tillgängliga. Dessa kan användas i sängen eller så kan du sitta på dem som en stol.

 

Kläder

 

Försök att välja kläder med elastiska midjor, eller anpassa kläder så att de fäster med kardborreband istället för blixtlås och knappar.

 

Toalettköer

 

Det finns idag organisationer som erbjuder ett specifikt kort som gör att du så att du inte behöver köa om du är ute och behöver använda en toalett snabbt. Kortet bevisar att innehavaren har ett medicinskt tillstånd som kräver akut användning av en toalett.

 

Förberedelser

 

Försök att tänka på praktiska lösningar på problem som kan uppstå när du är ute. Till exempel, om du tror att du kommer att läcka när du är ute, kan du ta några extra underkläder och byxor med dig och en väska att förvara smutsiga underkläder eller byxor kan vara användbart. Även någon typ av parfym eller tvål kan vara bra för dig som är orolig för lukt.

 

 

 

 

 

Resa

 

Om du tänker åka på en längre resa med familj eller vänner, och du vet att du kommer att behöva använda toaletten ofta, låt dem veta i förväg. På så sätt kan du identifiera potentiella hållplatser och kan känna dig mer i kontroll.