Hyr en bil och upplev Alperna!

Hyr en bil och upplev Alperna!

Det är mycket man ska tänka på när man planerar en resa till Alperna. De flesta väljer en paketresa till en populär destination med ett eget chalet som ligger intill skidpisten. Det har jag gjort många gånger tidigare och kommer troligtvis att fortsätta göra det. Ett alternativ som jag har experimenterat med de sista gångerna jag besökt Alperna är att försöka och besöka så många ställen som möjligt. Första gången jag åkte till Alperna använde jag buss som transportmedel. Men det gör jag aldrig igen, istället vill jag hyra en bil och köra till de olika alporterna.

Min huvudorsak till att köra bil under skidsemestern är att man kan åka till andra skidorter för att pröva på nya pister. Även om många tycker att det räcker att hålla sig till en anläggning så tycker jag att det är kul att få tesa nya destionationer. Något som även spelar roll för mig är att när man åker bil genom Alperna så får man en otrolig utsikt över landskapet och de massiva bergen.

Även om det finns många som åker med sin egen bil genom europa så har jag inte gjort det själv eftersom jag inte äger någon. Dessutom så måste man nog lägga till några extra dagar för resan från Sverige. Personligen tycker jag därför att det bästa alternativet om man är en familj eller ett par vänner, att man hyr en bil på plats.

Alla stora flygplatser brukar ha ett stort urval av olika biluthyrningsfirmor med bilar som passar för en skidresa. Själv använder jag Hertz då jag har ett guld-medlemskap där, men Avis och Sixt erbjuder även dem bra bilar. Om man inte hyr en större van så kan man såklart hyra bil med skid-räcken och detta är även avsevärt billigare. Det är en stor fördel att man kan välja vad för slags bil man önskar ha ned eventuellt extra innehåll i bilen. T.ex. så kan en GPS vara en god ide att ha bilen, så kör du inte vilse när du är i ett nytt land.

Ha en trevlig semester med massor av fantastisk skidåkning, men se till att köra försiktigt!