Långsemester Malta

Långsemester till Malta

Att planera en långtidssemester kan vara svårt. Att hitta ett bra ställe att hyra eller bo på under en längre tid är inte alltid en dans på rosor. Det krävs ordentligt med undersökning och planering för att din resa från den skandinaviska vintern ska bli så lyckad och njutbar som möjligt.

Åker man på långtidssemester utomlands så vill man få ny energi och kraft. Det får man om man åker på långsemester till Malta, här kan man få nya kulturella upplevelser och umgås med trevliga människor i ett varmare klimat. Långsemester på Malta blir alltid bäst när man lyckas kombinera sightseeing med strand häng, det är verkligen då som man får tillfälle att njuta av den allra bästa semestern.

Landet Malta

Malta som land är faktiskt en skärgård som ligger i närheten av Sicilien. Terrängen är mestadels låg men med högsta punkterna som endast är 253 meter över havet. Landskapet är stenigt med en kustlinje som har många klippor och massor av vikar som fungerar som bra hamnar.

Klimatet påverkas av medelhavet och är likt till andra populära orter runt medelhavet. Vintern är blöt och blåsig medan sommaren är torr och varm. Strandsäsongen varar i 6 månader, från april till slutet av oktober och är därför optimalt för människor som vill åka på långsemester till Malta.

Aktiviteter på Malta – Vad ska du göra på långsemester till Malta?

Ön Malta som ligger i Medelhavet är en plats med en spännande historia. Här finns det 350 stycken kyrkor och massor av olika fästningar och tempel. Bland de mest populära sevärdheterna att se på några långsemester till Malta finns Valetta, Blue Lagoon, M’dina och Citadellet.

Huvudstaden på Malta som heter Valetta är ett av UNESCO’s världsarv. Valetta har vad som krävs för att vara en intressant och rolig huvudstad. Här finns massor av historia, underhållning, kultur och spännande affärer. Det är verkligen värt ett besök och kommer garanterat att vara ett fint minne för livet.

På långsemester till Malta så får du avkoppling på allra högsta nivå. Här finns det fantastiska stränder och vikar där du lugnt och stilla kan få lite avkoppling. Vädret är behagligt och vattnet är kristallklart. Det finns även ordnade former av resor som du kan göra tillsammans med andra som åkt på långsemester till Malta.