Malta resor

Malta resor

malta_ilustracion_1

Malta lyckas ha en fantastisk variation i sin lilla skärgård som attraherar turister varje år. Här hittar du förhistoriska tempel, gömda vikar, spännande dykning och en historia fylld av anmärkningsvärd intensitet.

En medelhavscocktail

Åker du på en resa till Malta så kommer du märka att det är envetet romersk-katolskt, men är också ett hem för en charmig mix av olika kulturer som alla har stuvats ihop över generationer. Traditionell maltesisk mat blandas med sicilianska smaker och man använder sig av lokala ingredienser som kanin och honung. Det maltesiska folket är varmt och välkomnande och om du till exempel ber om riktningar så är det troligt personen kommer vilja gå med dig för att hjälpa dig att hitta vägen.

Mystiskt gammalt

Malta och Gozos häpnadsväckande historiska platser byggdes av till synes sofistikerade tempelbyggare. De lämnade efter sig miniatyr statyetter samt enorma skulpturer av ”feta damer”, som har överlevt årtusenden och är inrymda i fascinerande museer på Malta. Ute i det öppna finns gigantiska tempel och torn från många olika tidsepoker som alla fortsätter sin oändliga vaka över havet. Men de mest extraordinära platserna hittar man under jorden. Hal Saflieni Hypogeum är en 5000-årig nekropol som är huggen direkt ur sten och ses av många som åker på Malta resor.

Varför älskar man Malta resor?

Malta resor är fullspäckade med spännande saker samtidigt som det är tillbakalutat och avslappnat. Här finns det möjlighet till båtturer, vackra städer, vintergrönt hav, vänliga människor och fantastiska utsikter. Du kan gå från att simma i glimrande hav till att besöka en klippa som är en förhistorisk plats eller en vacker hamn restaurang, allt inom loppet av några timmar. Malta resor blir bäst när man lyckas kombinera sightseeing och strand häng, då får du den bästa semestern.

Det djupblåa havet

Maltas landskap ändrar sig mycket längs de klippiga kuststräckorna. Folk som varit på Malta resor berättar att här kan svindlande kalkstensklippor leda till med skyddande vikar som döljer det glasklara vattnet och röd-guldiga stränderna. Öarnas många småbåtshamnar trängs med båtar och här kan du ta till vattnet i himmelsblå traditionella hantverk, som både är ståtliga långsamma båtar och snabba motorbåtar. Snorklare och dykare har mycket att utforska under vattnet också. Här finns en värld av grottor, klippor och vrak.