Res till Helsingfors

Linjen mellan Stockholm och Helsingfors trafikeras av Viking och Silja Lines stora och bekväma fartyg. Resan tar 19 timmar och varje rederi har en avgång per hamn och dag.

Tidtabellen mellan Stockholm och Helsingfors är smart upplagd, du reser på kvällen och är framme på morgonen dagen därpå. Detta gör att du reser medan du kopplar av med en god natts sömn ombord på båten.

Det är väl planerat för både nöjen och god mat på båtarna mellan Stockholm och Helsingfors. Restaurangerna frestar med massor av god mat i olika varianter och prisklasser.
Allt du äter och dricker ombord har låga priser eftersom ingen skatt tillkommer, detta gör att du med gott samvete kan unna dig det lilla extra.
Pubar, Discon eller färgsprakande shower – valet är ditt.

Du har aldrig tråkigt ombord på ombord på båten till Helsingfors – om du inte vill förstås. Det finns alltid en massa roliga aktiviteter att välja mellan. För barnen finns ett stor lekrum med mängder av roliga saker. Lekvärdarna ser till att resan blir oförglömlig även för mindre resenärer

Passa på att handla lite i någon av butikerna ombord, urvalet är enormt och priserna är låga. Här kan du i lugn och ro botanisera bland tusentals olika produkter.
Finland är ju som bekant känt för bastu i olika former, även ombord på Helsingforsbåten finns bastu, pooler och härliga spabehandlingar.

För den som reser på en kryssning till Helsingfors har hela dagen till förfogande i Helsingfors. Ta en skön promenad i staden, ät något gott på en restaurang eller gör en utflykt utanför staden. Det finns massor att göra under en heldag i Helsingfors.

Det behöver inte heller bli speciellt dyrt att ta en kryss till härliga Helsingfors. Väljer du att resa mitt i veckan brukar priserna starta på runt en hundralapp för resa och hyttplats. Det enda som till kommer är det du äter och eventuellt lite fickpengar.

Under sommaren är det extra trevligt att ta en tur till Helsingfors, du kan sitta ute på soldäcket och se skärgården passera. Dessutom är Helsingfors en mycket trevlig sommarstad, särskilt Sveaborg med sina museer och trevliga restauranger är väl värt ett besök.

Om du inte bor i Stockholm kan det vara en smart sak att kombinera resan till Helsingfors med en eller flera dagar i Sveriges huvudstad, här hittar du massor av roligheter att hitta på.