Skidresor till Frankrike

Skidresor till Frankrike

_i60329893

Om du vill åka på en skidresa till Frankrike i vinter så rekommenderas det att du läser det här inlägget för att få lite inspiration. Här får du lite allmän information om hur det är att besöka en fransk skidort.

Franska skidorter erbjuder en bred variation av fantastiska skidorter som kan hantera efterfrågan från vemsomhelst. Vare sig dina önskemål är att åka i svarta pister eller att ha en swimmingpool utomhus på hotellet så kommer Frankrike inte att göra dig besviken.

Skidorter i Frankrike är några av de bästa i världen och har allt från traditionella alpbyar till moderna ski-in ski-out skidorter. Alperna i Frankrike lockar de flesta skidåkarna i alla nivåer.

Skidområden i Frankrike

De tre dalarna är världskända skidområden som tillsammans har 8 skidorter vilket inkluderar Courchevel, Méribel och Val Thorens. I hjärtat av de franska Alperna så erbjuder Paradiski området oavbruten skidåkning mellan La Plagne och Les Arcs. Espace Killy är en av de mest populära skidområdena i Frankrike och sammanbinder Tignes och Val d’Isère.

Förhållanden i Frankrike

Kvaliteten av snö i Frankrikes skidorter kan variera från en skidort till en annan men på det stora hela så är förhållandena perfekta. Skidområden i Frankrike ligger ofta högre än i andra länder. Val Thorens är den höst belägna skidorten i Europa och Avoriaz får gång på gång mest snöfall i Frankrike.

Fransk Afterski

Frankrike har också en suverän och varierande afterski scen. Det extraordinära Folie Douce är välkänt för sina galna och lyxiga eftermiddagsfester. Klubben har barer på flera platser som Val d’Isere, Meribel, Val Thorens och Alpe d’Huez. Här kan det bli en fantastisk stämning med livemusik som ofta kan fortsätta vidare på byarnas klubbar.

Fransk afterski har något för alla, vare sig du vill vara på en bar på berget, en bistro med solig terrass, en cocktailbar eller en alpklubb.

Transport till franska Alperna

Det finns verkligen många sätt att ta sig till de franska Alperna och det gör de franska Alperna så populärt. Man kan t.e.x. flyga till Lyon, Chambery, Grenoble, Nice och Geneve. Från flygplatserna finns det både buss, tåg eller hyrbilsalternativ för att ta sig till sin slutgiltiga skiddestination.

Lycka till med din skidresa till Frankrike!