Snabblån en möjlighet

I bland är det bara så att man befinner sig i en tillfällig ekonomisk svacka. Fler räkningar än vanligt, kanske har bilen gått sönder eller något annat som har kostat pengar. Då känns det skönt att man faktiskt kan få hjälp ur detta. Det finns möjlighet att låna en eller flera tusenlappar under en månads tid. Då har du möjlighet att komma på grön kvist tills dess att nya pengar kommer in på kontot.

Ett snabblån är mycket enkelt att ansöka om, fyll bara i ett formulär på webben och följ instruktionerna så är du i gång. Hos många låneföretag kan man numera legitimera sig med Bank ID, detta gör att ansökan går ännu smidigare och att du inte behöver inga telefonsamtal eller skicka papper per post.

Har du inget BANK ID går det bra att lösa identifieringen på annat sätt men då får du räkna med att ansökningsprocessen tar längre tid, ibland ett par dagar, ibland mer.

Hur snabbt har jag pengarna?

När lånet är godkänt brukar det gå ganska snabbt tills att du har pengarna på ditt konto, vanligtvis inte mer än ett per timmar. Men detta kan variera mellan olika kreditgivare.

Vem kan låna med snabblån?

Ett grundkrav för att låna är att man har regelbunden inkomst, har man ingen inkomst är det nog inte så bra att låna pengar eftersom det kan bli svårt att betala tillbaka igen. Tidigare var det svårt för personer med en eller flera betalningsanmärkningar att låna men nu finns det företag som tillåter detta om ekonomin är välskött i övrigt.

Om du har skulder hos Kronofogden säger de allra flesta låneföretag blankt nej, undantaget kan vara mindre lån men då är oftast räntan högre. Tänk alltid noga efter om ett nytt lån är lösningen om du har skulder hos Kronofogden.

Vad skall jag tänka på?

Det är alltid vikigt att inte låna mer än du klarar av att betala tillbaka. Det kan leda till mycket allvarliga och tråkiga konsekvenser, du får betala extra ränta och straffavgifter av olika slag.

Det finns många företag som erbjuder snabblån och andra krediter, alla har sina avgifter och villkor så det lönar sig att noga jämföra olika företags villkor och räntor.