Utforma din flaggskylt och gör det lättare för kunder

Vill du hitta en lösning för marknadsföring? Trots att många företag och verksamheter idag använder sig av sociala media, exempelvis Facebook eller Instagram, för att marknadsföra sig på, är ofta gamla hederliga och välprövade metoder minst lika effektiva.

Det kan handla om tidningsannonser, reklamsnuttar på lokalteve eller skyltar. Just skyltar är mer praktiskt än vad man kan tro. Vi människor fastnar ofta för sådant som syns, exempelvis färgglada detaljer mot en grå bakgrund. Detsamma gäller med skyltar. För att en person ska haja till behöver något hända. Givetvis är det effektiv även med fasadskyltar med integrerad belysning. Men utan lampor och med en diskret design är det lätt hänt att förbipasserande missar skylten. Det finns andra skyltalternativ som kan vara bättre om du vill locka in kunder.

En skyltvariant kallas för flaggskylt och det är lite som det låter, en skylt som påminner om en flagga. I det avseendet att den står ut vertikalt från en vägg eller fasad. Detta är bra för att fånga uppmärksamhet då du ger skylten ett 3D-intryck. Flaggskyltar kan designas nästan hursomhelst och kan exempelvis ha integrerad LED-belysning för att synas även i mörkret. Om du vill besöka en flaggskylt butik finns flertalet aktörer i såväl Stockholm som Göteborg och Malmö. Innan du bestämmer dig för leverantör kan det vara bra att kolla upp saker som priser, vilket utrymme som finns när det kommer till design och liknande.

Beroende på vilken typ av verksamhet du driver kan olika design av flaggskylt vara mindre bra och bättre. En ekologisk fruktaffär matchar fint med en vertikalt utstående skylt i trä och med integrerad belysning, medan en tandläkarklinik kanske bör kännas mer ljus och fräsch. Det finns mängder av inspirationsbilder på nätet att kolla igenom för att hitta inspiration till skylten. För dig som vill köpa flaggskylt är det bra att kolla upp regler där just du bor. Det finns nämligen bestämmelser kring huruvida du får sätta upp skyltar eller inte på olika gator.

När du besöker en flaggskylt butik kan du ofta få rådgivning kring hur du ska tänka när det kommer till material och mått. Med den här sortens skyltar kan du visa din butik trots att beskådaren befinner sig många meter bort. Det är just därför många hotell använder sig av den här skylttypen, det är lättare att hitta. För dig som redan innan tänkt beställa nya skyltar till verksamheten kan det vara smart att köpa flaggskylt i samband med din beställning. Du kan nämligen ha möjlighet att förhandla om mängdrabatt om du beställer många samtidigt. Detta varierar naturligtvis efter vilket företag du väljer, samtliga har olika prissättningar