13 Horror den läskigaste ”dare” du kan göra – Ett skräckfenomen

Vi inleder med att säga att det här inte är ett trick utan en upplevelse. OBS! DEN HÄR TEXTEN ÄR VÄLDIGT LÄSKIG OCH BLAND DET VÄRSTA VI UPPLEVT. MÅNGA ANDRA SÄGER SAMMA SAK!

The Magic

The Magic är den första novellen i volym ett av 13Horror, bestående av totalt 113 noveller. The Magic sägs vara den läskigaste av dem alla. ”The Magic is widely regarded as the scariest thing ever written, and even got the book banned in Italy.” The Magic tar ca 10 minuter att genomföra. The Magic har spridit sig som en löpeld på internet under de senaste åren. Recensioner från lärare, psykologer och vettskrämda ungdomar finns överallt om man Googlar lite. Vi råder dig att inte leta reda på information om The Magic innan du själv testat på att läsa den. Du har bara en chans, en chans då den fungerar så ta tillvara på det.

Läs The Magic:

Har du någonsin läst något och gillat det så mycket du önskat att du aldrig läste det, bara så att du kan läsa det igen en första gången? Första gången är magisk, eller hur? Det spelar ingen roll hur många gånger du läser samma sak igen, det är aldrig riktigt lika bra. Det här är din chans att läsa något helt fantastiskt för första gången. Du kommer bara att få den här chansen en gång, så fuska inte. Jag vill att du ska få ut det mesta av den här texten. Därför måste du lita på mig. Gör precis som du blir tillsagd.

Om du inte är ensam kan du sluta läsa omedelbart. Magi – verklig magi – är blyg och måste upplevas när du är själv. Det kommer inte att hända om du läser detta i ett fullsatt kafé eller sitter på ett fullsatt tåg. Fortsätt läsa texten här nedanför om du är ensam.

Bra, då börjar vi.
Jag vill be dig att göra några fler saker åt mig – bara några små saker. Tänk på detta som en bruksanvisning, en process som du måste följa om du vill något ska fungera. Jag försöker inte vara påträngande eller bossa omkring dig bara för sakens skull. Jag vill bara att det ska fungera för dig.

Gå någonstans där du kan stänga dörren bakom dig och läsa detta utan att bli störd. Det spelar ingen roll var – ditt sovrum, en toalett eller en garderob. Någonstans där du kan vara ostörd. Och som sagt, stäng dörren efter dig. Kanske någon av er som läser det här inte har gjort som jag sagt åt er. Önskar du att du följde mina instruktioner? Jag garanterar dig att det är bättre att följa instruktionerna och vara en del av The Magic. Det kanske är för sent, jag kan inte lova någonting. Men om du går till en tyst plats och stänger dörren efter dig så ska jag se vad jag kan göra.

Så, nu är vi här. Eller rättare sagt, där är du. Jag hoppas verkligen att du gillar texten såhär långt. Jag vet att ingenting har hänt ännu, men är du inte uppspelt? Växer din nyfikenhet mer och mer? Njut av denna. Detta är den enda gången du kan känna vad du känner nu. Du undrar vad som kommer att hända, de halvt bildade slutsatser några av er kanske redan har gjort – allt detta kan bara ske en gång, kan endast ske nu, kan bara hända en gång.

En del av magin har börjat redan. Du är ensam i ett rum, sant, men du är också förenade med alla de människor som någonsin har gjort detta innan dig, och alla som kommer att göra det efter dig. Kan ni känna varandra? Känns det dumt, eller kanske att du känner dig privilegierad. Du är en del av en osynlig grupp, samlade utanför tiden, som läst samma ord.
Oroa dig inte, det är inte allt, och det är verkligen inte ett skämt. Jag är inte här för att slösa din tid med snack om det metafysiska. Och för att bevisa det, kommer vi att gå vidare.

Jag antar att det finns ljus i rummet du befinner dig i annars skulle du inte kunna läsa det här, eller hur?
Kom igen, du kan svara mig om jag ställa en fråga! I själva verket måste du svara mig om du vill att det ska fungera. Jag kommer att be dig igen. Svara den här gången. Högt och tydligt, var inte rädd. Säg ”JA”.

Låt oss kommunicera, alla, låt oss alla leka den här leken tillsammans. Allt jag vill ha är en litet ord i utbyte mot alla de ord som jag har gett dig hittills. Kom ihåg, jag gör det här för dig – det är det enda chans du får och jag vill att det ska fungera. Svara på min fråga!

Bra gjort! Det kanske känns dumt att säga det högt, men det finns ingen här som kan höra dig och vilken skada har gjorts? Nu kan du fortsätta att njuta av texten, i vetskap om att du har följt anvisningarna till fullo. Och när du följer instruktionerna har saker en tendens att fungera.

Gör vad som krävs för att få ditt rum så mörkt som möjligt, så att det bara finns tillräckligt med ljus för dig att urskilja dessa ord. Dra för gardinerna, slå av ljuskällorna. Ännu bättre, tänd ett ljus eller läsa med lågan från en cigarettändare. Jag hatar att hålla på att påminna dig, men det kommer att vara värt det om du gör som jag säger. Det vore en skam för dig att missa den här chansen när du redan kommit så långt som du har.

Låt mig beskriva din scen. Det är konstigt, är det inte? Vi funderar kring det. Vanligtvis när du läser något så beskrivs scenen för dig så att du kan föreställa den i ditt sinne, men här läser du din egen scen, där du blivit satt i ett mörkt rum, ensam, och läser från där du hittade på denna magi. Vilka mäktig konsekvenser! När du var yngre, har du någonsin låtsas att du var en karaktär i en bok eller en film och att miljontals människor läser om dig och såg vad du gjorde? Kanske var det äkta? Oroa dig inte, men det är inte den magiska jag talade om tidigare.
Njut av detta ögonblick. Här kommer det, här kommer det magiska.

Snabbt! Res dig upp från din säng, stol eller plats mot väggen. Gå över till dörren du stängde bakom dig för några minuter sedan. Sätt ditt öra mot dörren och lyssna. Håll andan.

Jag undrar om du kan höra mig. Låt mig beskriva vidare av vad jag ser ytterligare från scenen jag beskrev nyss. Ni minns, den med dig i det mörka rummet, du läser. Utanför rummet, på andra sidan av den stängda dörren, där står någon som du inte kan se. Det är jag. Jag undrar om du kan gissa mitt namn. Den något autistiska bland er kanske redan har registrerat de första bokstäverna i de senaste fem stycken och vad de säger. Det är det närmaste jag har till ett namn.

Kan du höra mig andas? Nej? Kanske jag håller andan också, med ett öra pressas upp mot dörren, försöker höra dig. Eller kanske det finns ett sista steg, en sista instruktion du måste följa för att göra den här scenen fulländad? Bjud in mig rummet. Kom igen nu, var inte blyg! Du talade redan till mig tidigare när du svarade på min fråga om ljuset. Allt du behöver göra är att be mig att komma in. Du ser. Jag vet att du är ensam där inne, helt själv i mörkret. Och jag vill bevisa för dig att magin fungerar.

 

 

 

 

 

5 Kommentarer
 1. Petter
  Petter says:

  Har läst den här tidigare. Fullfölj den till punkt och pricka så kommer du få en sjuk upplevelse. Det här är ingenting för någon som är mörkrädd. :D

 2. Jensa
  Jensa says:

  Den här ska jag testa ikväll. Jag tror inte på spöken och skit men det kanske är värt att testa för att det är en ”dare” :P

 3. Lito
  Lito says:

  Fick tips om att göra: ”The Magic” för ca ett år sedan av en polare. Det var fan det vidrigaste jag gjort. Shit vad skraj jag va alltså.

Kommentering är stängd.