Olof Larsson från Nymans Ur pratar om företaget

Olof Larsson

Att ta över ett företag, driva det och sedan släppa ifrån sig det är inte den enklaste grejen som kan hända dig. Olof Larsson kallas även ”Mr.Two-Watch” eftersom han alltid har två klockor på sig, vilket förklarar sig själv om man egentligen tänker på det. Olof drev familjeföretaget Nymans Ur 1851 under en lång tid innan han gav över tyglarna till Charlotta Eriksson som nu sitter som VD för företaget. När Olof satt som VD drev han företaget med stor passion och kärlek för klockor och livsstilen som kommer kring det. Det är ingen hemlighet att det krävs ett visst typ av ”mind-set” för att man skall kunna uppskatta och se klockor för vad de är, speciellt om det handlar om en klocka som kanske kostar 50,000 kr. Det handlar om en image som inte alla kan leva upp till eller som de inte ens letar efter. Det är en väldigt exklusiv image och livsstil som kan vara väldigt beroende när man väl har kommit in i den.

Nymans Ur

Familjeföretaget som satte en ny standard när det kommer till klockor och vad det innebär för dig som klockälskare. Nymans Ur har existerat sedan 1851 och har skiftat ledarskap många gånger, men jag vill tro att det var Olof Larsson som gjorde klockor ”sexigt”. Jag vill säga att det finns en Nymans Ur ”image” som Olof lever upp till och är en levande bild utav. Detta gjorde Olof till en levande image och något som personifierade Nymans Ur till en person. Nymans Ur har just nu den största och mest exklusiva märkes kollektionen i Sverige och driva några av det mest moderna centren för klock-reparation och service. Så Olof Larsson siktade mot stjärnorna när det kommer till Nymans ur och hittade dem, vilket sedan gjorde företaget till de största i Sverige. Men allt detta kan ni läsa om på bloggen som är länkad här.

Klockor

När det kommer till klockor så har Nymans Ur många olika klockor och många favoriter och det är ingen hemlighet att det finns vissa klockor som är mer ”inne” än andra men det borde inte stoppa dig från att skaffa dig just den klockan som du letar efter. Det finns dock vissa märken som man borde skaffa om man vill vara mer ”inne” än andra och har en högre social ”boost” än de andra märkena. Självklart är allt detta bara en social konstruktion och betyder egentligen inget när det verkligen kommer ner till det men bor man i Stockholm så kan en social konstruktion faktiskt bli ”lag” om tillräckligt många tror på det. Vad det är för märken och klockor som faktiskt är inne? Det får ni läsa bloggen om, annars skulle denna lilla artikeln vara helt bortkastad och inte tillföra något.

Niklas Johannesson är en erfaren blogg tipsare som arbetar med att underhålla och tipsa om bloggar. Han arbetar även med företags PR på nätet och ser till att varje företag får den representationen som de förtjänar när det kommer till webben. I dag har han ett fler tal företag under sin vinge.