Få ett skarpare sinne med Nootropics

Är du en trött student som spenderar långa trötta nätter uppe och pluggar. Eller är du en atlet som vill ha lite mer viljestyrka och komma in i zonen enklare. Då är Nootropics något för dig. Nootropics förbättrar hjärnans kognitiva funktioner med hjälp av aminosyror, substanser och örter. Nootropics är kända som minnesförstärkare och ordet kommer från två grekiska ord: “nous” vilket betyder intellekt och “trepein” vilket betyder att vända.

Människor har alltid använt olika örter för att förbättra sina förmågor. I Indien har bacopa, vilket är en växt som använts i flera hundra år för att förbättra hjärnfunktionerna. Just den här växten hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt sinne och med att stimulera blodflödet till hjärnan.

Det första farmaceutiska Nootropics gjordes 1964 av den rumänska läkaren Corneliu Giurgea.

Racetam

Racetam är en av dom många olika Nootropics. Racetam är den vanligaste typen att använda och några andra i samma grupp är Piracetam, Oxiracetam och Aniracetam. Alla är ungefär likadant strukturerade. Dom här förbättrar fokus, humör, minne och
inlärningsförmåga. Racetam är även kända för att dom är neuroprotektiva vilket innebär att dom kan öka cellväxten och minska cellens degeneration. Den här gruppen av Nootropics är välkända och används i stor utsträckning.

Kolin

Kolin finns redan naturligt i våra kroppar men många har ändå brist på det. Det är ett vattenlösligt ämne som är viktigt för hjärnans funktion och hälsa. Kolin har liten positiv påverkan på egen hand men oftast så tar man kolin med andra saker som till exempel så kallade stacks eftersom det ger bäst resultat. Utan kolin i kroppen så syntetiseras inte acetylkolin. Alzheimers patienter har fått väldigt bra resultat med minne och lärande med hjälp utav Kolin.

Ampakiner

Ampakiner är lite nyare jämfört med andra Nootropics men är kända för att vara några utan dom starkaste. Dom är kända på grund av deras direkta påverkan på glutamatreceptorer via ökade nivåer av glutamat. Glutamat är viktigt för lärande och minne.
Vitamin B-derivat Vitamin B-derivat är en kategori där sulbutiamin faller in. Det blev först stort i Japan för en stor del av befolkningen har tiaminbrist. Detta berodde på att dom åt mycket ris. Det har även effekter att man blir mer alert och behandlar låga energinivåer.

Peptider

Peptider är en proteinförening som är nära släkt med racetemfamiljen. Det finns olika peptider på marknaden och den vanligaste är Noopept som sägs vara 1000 gånger starkare än Piracetam. Noopept fungerar som bäst när man korsar blod-hjärnbarriären. Noopept förbättrar motivation, inlärningsförmåga, minne och vakenhet. Det har även visats att Noopept hjälper till att skydda nerverna.

Bromantane

Bromantane (Ladasten) är ett ämne som utvecklades i Ryssland. Bromantan är en actoprotector som ökar fysisk aktivitet under extrema förhållanden. Det ökar även energi, minskar trötthet, minskar ångest och förbättrar inlärning samt rörelsekoordination.

Phenylpiracetam

Phenylpiracetam är en nootropic som är 30-60% starkare än vanlig piracetam. Phenylpiracetam är så effektiv att det till och med blivit förbjudet på OS för atleter har blivit så mycket bättre när dom tog det.

Hos Reachgenius.se hittar ni Nootropics och kosttillskott för ett snabbare sinne. Upptäck din potential och höj din kognitiva prestanda! Reachgenius har många olika sorters nootropics som förbättrar egenskaper som minne, fokus, inlärningsförmåga, energi och humör.