Superalgen Spirulina

Spirulina är ofta misstagen som en ört på grund av dess fantastiska hälsofrämjande egenskaper, men det är faktiskt en bakterie eller en blågrönalger som har hittat i orörda sötvatten sjöar, dammar och floder. Det är erkänd som en av världens mest näringsmässigt superfoods, eftersom det ger positiva hälsoeffekter till praktiskt taget alla organ och kroppsfunktioner.

 

 

Spirulina och immunsvaret

Spirulina har länge varit ansedd för sin förmåga att förstärka immunförsvaret. Eftersom det aktivt främjar cellförnyelsen, hjälper sår läker snabbare, och gör återhämtning från sjukdomar uppstår snabbare. Spirulina stärker ett immunförsvaret och gör det mindre sannolikt att uppleva förkylningar, influensor och andra sjukdomar.

 

Håller ögonen friska

Spirulina är ett utmärkt komplement för dem som vill förbättra sin ögonhälsa. Denna blågröna alg är mycket rik på vitamin A, och detta vitamin är utomordentligt viktigt för friska ögon. Av samma skäl, har det länge vart rekommenderat att äta mer morötter till dem som vill förbättra sin ögonhälsa, men spirulina har faktiskt tio gånger vitamin A koncentration per gram per gram än morötter.

 

Minskar inflammation och lindrar PMS symptom

Spirulina är en av de viktigaste källorna för Gamma-linolensyra (GLA), en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska medel i naturen. GLA är också särskilt fördelaktigt för kvinnor, eftersom det kan lindra symptomen vid PMS. Gram per gram, har det också 26 gånger mer kalcium än mjölk, vilket gör det till ett utmärkt näringstillskott för gravida kvinnor.

 

Bidrar till att förbättra matsmältningssystemet

Spirulina underlättar passage av avfall genom matsmältningssystemet, vilket minskar belastningen på hela systemet. Det främjar också hälsosamma bakterier i matsmältningssystemet, och hjälper till att förbättra absorptionen av näringsämnen i kosten.

 

Detoxar och renar kroppen

Spirulina med hög koncentration av klorofyll, en av naturens mest kraftfulla avgiftande ämnen. Det har visat sig vara effektiva på att hjälpa ta bort gifter från blodet, och det binder till tungmetaller och radioaktiva isotoper, vilket gör det mycket fördelaktigt för dem som genomgår radioaktivtterapi.

 

Ytterligare positiva hälsoeffekterna med Spirulina

 

  • Spirulina innehåller protein och järn, vilket gör det fördelaktigt för dem med anemi eller graviditet, med minskad risk för förstoppning
  • Spirulina är en bra källa till vitamin B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (nikotinamid), B-6 (pyridoxin), B-9 (folsyra), B-12 (kobalamin) , vitamin E och vitamin K1 och K2
  • Det är också en källa till kalium, krom, koppar, magnesium, mangan, fosfor, selen och zink
  • Den har fyra gånger antioxidant förmåga blåbär
  • Spirulina är en bra källa till protein: gram per gram innehåller det mer protein än nötkött, fågel, fisk och sojabönor.

 

Vilka andra fördelar är förknippade med spirulina?

Spirulina är främst taget som ett näringstillskott. Algerna själv är näringsrik, och liksom med vitaminer och mineraler, är spirulina en icke-animalisk källa för vitamin B12.

Ekologiskt Spirulinapulver är känt för att kunna bidra till att förebygga sjukdomar, bekämpa infektioner, bidra till att motverka allergier såsom hösnuva, ge lever skydd, bidra till att förbättra kolesterolnivåerna och hjälpa till med viktminskning. Begränsade studier har gjorts på djur och provrör som tyder på spirulina kan öka produktionen av infektionsbekämpande celler som kan förbättra immunitet och bekämpa av vissa kroniska sjukdomar.

 

Till exempel, en pilotstudie i Egypten, som publicerades i 2012, som omfattar 30 patienter med kronisk hepatit C med spirulina visade att algerna kan ha en potentiell terapeutisk användning vid behandling av personer med sjukdomen, men det behövs mer forskning för att stödja dessa påståenden .

 

En studie från 2012 undersökta hur spirulina används som en kompletterande livsmedel eller dagligt tillskott för hiv-positiva barn och vuxna fann att det inte fanns några bevis för att kosttillskott lett till en minskning i sjukdomens utveckling eller HIV-relaterade komplikationer. Däremot är dess höga innehåll av vitaminer och mineraler mycket bra för att öka immunsystemet och viktminskningen.

Jag heter Hanna och är intresserad och skriver om träning, hälsa och naturlig viktminskning som fungerar effektivt. Mina artiklar är framtagna av personlig erfarenhet och tar upp de mest populära och effektiva kosttillskotten, träningstipsen och hälsosamma idéer.